Een fietspatrouille liet de Volkswagen Golf in Geerdegem-Schonenberg voor de derde keer stoppen. 

Een fietspatrouille liet de Volkswagen Golf in Geerdegem-Schonenberg voor de derde keer stoppen. © Politie Mechelen-Willebroek 

Joyriders halen snelheden tot 100 kilometer per uur in hartje centrum Mechelen

Mechelen -

De politie heeft in Mechelen twee joyriders uit het verkeer geplukt. De twee Mechelaars van 19 en 20 jaar zorgden in het centrum en de rand van de stad voor levensgevaarlijke toestanden. Toen ze op een dag tijd al voor de derde keer aan de kant werden gezet, nam de politie de auto in beslag.

Op de Haverwerf duwden ze het gaspedaal van de Volkswagen Golf met Nederlandse nummerplaat in tot ongeveer 100 kilometer per uur.

Leo De Nijn, Sven Van Haezendonck

De politie kreeg donderdag verschillende meldingen van gevaarlijk rijgedrag met een witte Volkswagen Golf. Die kwamen zowel vanuit de binnenstad als vanuit Mechelen-Zuid. Op basis van die meldingen zette een interventieploeg de wagen in de voormiddag aan de kant in de buurt van de Sint-Romboutstoren. De 19-jarige man, die niet de eigenaar was van het voertuig, werd voor verhoor overgebracht naar het commissariaat. Daar bleek dat hij de auto leende van een kennis.

Slippende banden aan schoolpoort

Kort na de middag merkte een politie-inspecteur het bewuste voertuig opnieuw op. Op de Veemarkt, voor de schoolpoort van het Sint-Romboutscollege, liet de bestuurder de wielen doorslippen. Vandaar ging het richting Frederik de Merodestraat, waar hij aan de verkeerslichten met slippende banden de Mechelse vesten (R12) op reed.

Omstreeks 14u heeft de politie het voertuig in de binnenstad een tweede keer aan de kant gezet. Er waren ondertussen nog meer meldingen binnengelopen van hoge snelheden, nu in de Onze-Lieve-Vrouwe- en de Sint-Katelijnestraat. Achter het stuur zat ditmaal een 20-jarige Mechelaar. Amper een halfuur later ontving de politie alweer meldingen van gevaarlijk rijgedrag in Mechelen-Zuid.

De politie kreeg talloze meldingen over het gevaarlijk rijgedrag. 

De politie kreeg talloze meldingen over het gevaarlijk rijgedrag. ©  Politie Mecheken-Willebroek

Een fietspatrouille van de verkeerspolitie kon de auto in Geerdegem-Schonenberg doen stoppen. “Een van de passagiers gaf aan het voertuig te hebben geleend van een vriend en dat ze de wagen aan het testen waren”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek. De persoon in kwestie beweerde tegenover de agenten dat niemand anders met de wagen had gereden. Nochtans stelde de politie eerder op de dag al vast dat er al eens iemand anders met de auto reed.

123 gespot op camera’s

De politie nam de wagen in beslag en liet hem takelen. “Het voertuig werd maar liefst 123 keer waargenomen op de ANPR-camera’s in onze zone. Daarbij werd op de Haverwerf een snelheid van ongeveer 100 kilometer per uur gehaald”, legt de eerste hoofdinspecteur uit.

Burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+) vindt het niet meer dan logisch dat zulk gevaarlijk rijgedrag aan banden werd gelegd. “De politie heeft gecontroleerd, verwittigd en tot slot repressief opgetreden. De bestuurder zijn gevaarlijk ‘speelgoed’ werd afgenomen”, zegt hij.(ldn, svh)

MEER OVER Misdaad Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio