Werk genoeg, maar wie vult de vacatures in? © RR

686.000 euro voor projecten die mensen aan het werk krijgen

Turnhout -

Amper 70% van de Belgische beroepsbevolking is ook effectief aan de slag, terwijl bedrijven hun vacatures niet ingevuld krijgen. Vzw Projectencentrum Turnhout maakt budget vrij om kwaliteitsvolle tewerkstellingsprojecten te ondersteunen.

Wouter Adriaensen

Er waren nooit eerder zoveel vacatures in Turnhout als dit jaar. Tegelijk ligt de werkloosheidsgraad hoger dan het Vlaams gemiddelde. Daar komt nog de armoedeproblematiek bij die eigen is aan een stedelijke context. De thema’s werk en activering zijn dan ook actueler dan ooit. Bedrijven smeken om personeel, zien hun werknemers steeds meer diversifiëren en moeten oog hebben voor de re-integratie van langdurig zieken. Werkzoekenden aan de andere kant botsen op drempels of hebben niet de juiste competenties.

“Er is niet één kant-en-klare oplossing om aan al die uitdagingen tegemoet te komen”, meent Francis Stijnen, Turnhouts schepen voor Financiën en voorzitter van Projectencentrum vzw. “Daarom lanceren we het onafhankelijk projectenfonds ‘Werk’, om kwaliteitsvolle Turnhoutse tewerkstellingsprojecten te ondersteunen. We maken hiervoor 686.000 euro vrij.”

Projectencentrum vzw doet een oproep naar Turnhoutse organisaties en bedrijven die een originele aanpak hebben voor het activeren van werkzoekenden, een inclusieve selectiemethode willen testen of op de opleidingswerkvloer op drempels botsen. Ze moeten voor 5 juni een pitch indienen. Begin oktober wordt bekendgemaakt wie hoeveel ondersteuning krijgt.

www.turnhout.be/projectenfondswerk

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio