Michal Pietrzyk en Singh Ranjit met de Canapi-huiswijn. © Chris Van Rompaey

Indian Palace op Lierse Grote Markt breidt naast de deur uit met Italiaans restaurant

Lier -

Op de Grote Markt 53 in Lier opende afgelopen week het Italiaanse restaurant Al Valentino. Zaakvoerder is Singh Ranjit, die in het pand ernaast restaurant Indian Palace uitbaat.

Chris Van Rompaey

Singh Ranjit woont al enkele jaren in Lier. Voordien werkte hij onder meer in een Italiaans restaurant in Duitsland en in een Indiaas-Italiaans restaurant in Portugal. “In oktober 2020 opende ik op de Grote Markt 52 restaurant Indian Palace. De mensen kennen ons ondertussen en we hebben al heel wat vaste klanten uit Lier, maar ook van verder weg”, zegt Singh.

“Toen een tijdje terug het restaurant naast Indian Palace ermee ophield, bood dat voor ons een wel erg interessante opportuniteit. De beslissing om ook dat pand te huren en er een Italiaans restaurant in te openen, was dan ook vlug genomen. De combinatie Indiaas-Italiaans was me immers niet vreemd.”

Twee menukaarten

“Een tweede eigen restaurant naast de deur biedt ook onze klanten wel wat bijkomende voordelen. We hebben zo van de ene op de andere dag een dubbel zo groot terras, waar je niet verplicht bent om iets te eten. Een andere troef: je kunt in Al Valentino ook iets bestellen van de menukaart van Indian Palace en omgekeerd”, benadrukt Singh Ranjit.

 © Chris Van Rompaey

Bij Al Valentino vind je de typische gerechten van een Italiaanse restaurant op Belgische bodem. Een specialiteit is volgens chef-kok Michal Pietrzyck de penne mama mia: een pastagerecht met salsiccia (Italiaanse worstjes). “Een beetje pikant, want door de roomsaus toch ietwat afgezwakt.” “Maar de grootste troef zijn onze scherpe prijzen”, pikt Singh Ranjit in.

Al Valentino is open van 11 tot 22.30u. De keuken sluit tussen 15 en 17u, maar het terras blijft wel doorlopend open. Wekelijkse sluitingsdag: dinsdag. Bestellingen afhalen kan nu al, ze thuis laten leveren is pas over enkele weken mogelijk. (cvr)

03.386.22.42, www.facebook.com/AlValentinoLier

Vastgoed

Jobs in de regio