Op het Konijnenbergpad in Vosselaar legt de gemeente een gloednieuw zebrapad aan, getooid met regenboogkleuren. 

Op het Konijnenbergpad in Vosselaar legt de gemeente een gloednieuw zebrapad aan, getooid met regenboogkleuren. © Bart Van den Langenbergh

Konijnenbergpad krijgt zebrapad met regenboogkleuren

Vosselaar

De gemeente Vosselaar legt op het Konijnenbergpad, vlak bij de school, een nieuw zebrapad aan. Het gaat om een zebrapad getooid met strepen in regenboogkleuren.

Gebruikers van de parking aan de gemeentelijke basisschool Centrum moeten in de meeste gevallen het Konijnenbergpad oversteken. De ouderraad van de basisschool was al langer vragende partij om een zebrapad aan te leggen in de straat zodat iedereen veilig kan oversteken.

“Omdat onze gemeente een inclusieve gemeente is waar alle burgers welkom zijn, leggen we op zichtbare plekken een regenboogzebrapad aan. Zo tonen we permanent onze sympathie voor verdraagzaamheid en tegen discriminatie”, zegt Gilles Bultinck (CD&V), burgemeester in Vosselaar. Daarom wordt het nieuwe zebrapad aan het Konijnenbergpad een regenboogzebrapad net als het bestaande zebrapad aan Heilanders, vlak bij het vrijetijdshuis De Moer en de school.

Omdat het Konijnenbergpad te smal is voor een volwaardig regenboogzebrapad besliste de gemeente om het nieuwe zebrapad boven en onder uit te rusten met strepen in regenboogkleuren. De gemeenteraad van Vosselaar heeft de aanleg van het zebrapad goedgekeurd. (bvdl)   

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio