De gemeente legt geschrankte parkeervakken aan op de Beersebaan in Vosselaar. Momenteel parkeren automobilisten er aan een kant van de weg. 

De gemeente legt geschrankte parkeervakken aan op de Beersebaan in Vosselaar. Momenteel parkeren automobilisten er aan een kant van de weg. © RR

Parkeervakken verhogen veiligheid op Beersebaan

Vosselaar -

Het lokaal bestuur van Vosselaar besliste om op de Beersebaan in Vosselaar geschrankte parkeervakken, beveiligd met plantbakken, aan te leggen. Die ingreep moet de verkeersveiligheid in de straat verhogen.

De gemeenteraad in Vosselaar zette het licht op groen voor de aanleg van parkeervakken op de Beersebaan, tussen Osseven en Leemskuilen. “Op de Beersebaan wordt momenteel aan een kant van de weg geparkeerd”, zegt Gilles Bultinck (CD&V), burgemeester van Vosselaar. “De bewoners gaven aan dat er vaak gevaarlijke situaties ontstaan door verkeer dat vaak sneller rijdt om de lange parkeerstrook te passeren.” Na overleg met de bewoners installeert de gemeente op de Beersebaan geschrankte parkeervakken, beveiligd met plant- of bloembakken. “De bakken voorkomen dat zijspiegels van auto’s worden afgereden of dat er nog op het voetpad wordt geparkeerd”, aldus de burgemeester. “We bekijken nog of deze ingreep kan ingevoerd worden in andere straten met veel lintbebouwing in onze gemeente.” (bvdl)  

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio