Voormalig schepen Marc Soontjens (rechts) is een van de ereschepenen in Vosselaar. Hij hing samen met Raf Van Puymbroeck, mister Gay Belgium, en toenmalig burgemeester Josee Heykants-Jansens in 2016 de regenboogvlag mee uit aan het gemeentehuis. 

Voormalig schepen Marc Soontjens (rechts) is een van de ereschepenen in Vosselaar. Hij hing samen met Raf Van Puymbroeck, mister Gay Belgium, en toenmalig burgemeester Josee Heykants-Jansens in 2016 de regenboogvlag mee uit aan het gemeentehuis. © Bart Van den Langenbergh

Gemeenteraad kent vijf titels van ereschepen toe

Vosselaar

Vijf voormalige schepenen van de gemeente Vosselaar hebben de titel van ereschepen gekregen van de gemeenteraad.

Het lokaal bestuur van Vosselaar heeft in mei vorig jaar een besluit genomen om eretitels toe te kennen aan schepenen en gemeenteraadsleden. Een eretitel is volgens de gemeente een onderscheiding als beloning van een langdurige en eervolle loopbaan voor een voormalig schepen of gemeenteraadslid. De eretitels hebben geen financiële impact op de gemeente.

De gemeenteraad van Vosselaar kende donderdagavond eretitels toe aan vijf voormalige schepenen uit de gemeente. Het gaat om Betty Van Eesbeek (schepen van 1983 tot 1995), Erik Versmissen (schepen van 1995 tot 2013), Ludo De Keyser (schepen van 1983 tot 1995), Marc Soontjens (schepen van 2007 tot 2019) en Joris Frederickx (schepen van 1989 tot 1995). (bvdl)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio