Walter Van Beirendonck. 

Walter Van Beirendonck. © Jeroen Hanselaer

Einde van een tijdperk: Walter Van Beirendonck zwaait af als hoofd van Antwerpse Modeacademie

Antwerpen -

Het is het einde van een tijdperk. Walter Van Beirendonck gaat officieel op pensioen als afdelingshoofd van de Antwerpse Modeacademie. Extra glitter en confetti dus op het wereldvermaarde eindejaarsdefilé, dat dit jaar na twee digitale edities fysiek terugkeert op 3 en 4 juni.

Walter Van Beirendonck gaat met pensioen als afdelingshoofd van de befaamde Modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Van Beirendonck startte als docent aan de Antwerpse Modeafdeling in 1985 en nam het roer over als afdelingshoofd in 2007.

Tijdens het ‘Walter-tijdperk’ lanceerde de school een reeks van gerespecteerde namen de modestratosfeer in. Bijna vier decennia later blikt de Antwerpse Zes-legende terug: “Ik kijk terug op 37 jaar vol creativiteit en ben heel trots op wat we bereikt hebben. Samen met het docententeam hebben we de Modeafdeling wereldwijd op de kaart gezet en met het eindejaarsdefilé een platform gegeven aan jong modetalent.”

“Mijn afscheid van de Modeafdeling betekent niet dat ik stop met mijn ander werk”, zegt Van Beirendonck. “Mijn label en al mijn andere projecten lopen gewoon door. Ik heb nog heel veel ideeën en nog veel dromen te realiseren.”

Beeld van het eindejaarsdefilé in 2019.

Beeld van het eindejaarsdefilé in 2019. © BELGA

Van Beirendonck zal dit jaar dus voor het laatst als afdelingshoofd het fameuze eindejaarsdefilé bijwonen. Die gaat door op 3 en 4 juni in de Antwerpse Waagnatie. Fysiek dus, na twee digitale edities tijdens de coronapandemie.

Het eindejaarsdefilé is de ultieme runway waarop het werk getoond wordt van de drie bachelorjaren van de modeopleiding, met als grote finale de collecties van de Masterstudenten. Tijdens SHOW2022 tonen de Antwerpse modestudenten hun werk aan een internationaal publiek van zo‘n 4.000 modeaficionado’s en professionals. En dat dus onder een extra laag glitter en confetti, om het einde van de ‘Walter-era’ te vieren.

LEES OOK. Ann Demeulemeester legt zich toe op keramiek, maar wat met de rest van de ‘Antwerpse Zes’? 

(evw)

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mode & Beauty