Leerlingen van Scheppers tonen hun ontwerpen. ©  Patrick De Roo

Leerlingen Scheppersinstituut tonen hun kunnen op de catwalk: “Stress? Ja, maar we zijn vooral trots”

Antwerpen/Deurne -

Leerlingen van het Scheppersinstituut schitteren volgende week op de catwalk tijdens ‘Persona’, het mode-event van de school. Ze stellen er de ontwerpen voor die ze het afgelopen schooljaar hebben gemaakt. Voor de zesdejaars is het extra bijzonder. Zij tonen hun eindwerk aan het grote publiek. “Er zijn geen woorden om te beschrijven hoeveel werk hier is ingekropen”, zegt Hawa (20).

Jan Stassijns

De afdelingen Mode & Creatie en Moderealisatie & Textielverzorging van het Scheppersinstituut krijgen volgende week de kans om zich als professionele ontwerpers in wording te tonen aan het grote publiek. Het afgelopen schooljaar hebben ze, van het derde tot het zesde jaar, diverse kledingstukken en outfits ontworpen. En die horen niet thuis in de kast, maar wel op de catwalk.

Dit jaar vindt de modeshow, die ‘Persona’ werd gedoopt, op 12 en 13 mei plaats in Het Oude Badhuis in Antwerpen-Noord. De laatstejaars stellen er ook hun eindwerk voor, de kers op de taart van hun middelbare schoolcarrière.

Gezonde portie stress

Laatstejaars Houda (17), Kanija (19), Nisrim (18), Hawa (20), Malika (20) en Dijana (18) kijken, met een gezonde portie stress, uit naar volgende week. “Het is hét moment om onze creativiteit en ons kunnen te tonen”, zegt Houda.

Alles hebben de dames zelf gedaan: van het ontwerp, tot de patronen, borduren, meet- en paswerk,... “Met mijn kleding richt ik me op de vollere vrouwen”, zegt Dijana. “Als je naar de winkel gaat, is het bijzonder moeilijk iets te vinden. En als je iets vindt, accentueert het de verkeerde dingen. Ik wil daar verandering in brengen.”

Nisrim liet zich in één van haar ontwerpen inspireren door de film Casablanca. “Ik maakte een pofbroek met vest in satijn, een sierlijke stof die het een chique uitstraling geeft”, vertelt ze.

Houda ontwierp een felgroen pak uit kant. “Door de kleur valt het al erg op”, zegt ze. “Het ontwerp zorgt voor elegantie.”

Walt Disney is de inspiratiebron van Malika. “Ik ontwerp al kleding van toen ik nog een kind was” ,zegt ze. “Toen nog in mijn hoofd, maar nu kan ik dat eindelijk echt maken.”

Kanija trok de kaart van de feestkledij. “Sexy, maar niet té”, legt ze uit. “Het valt op door de brede mouwen en de speciale stof. Uitbundig, maar stijlvol.”

Hawa smijt zich volledig op de trouwkledij. “Een trouwjurk hoeft niet altijd een jurk te zijn.”, zegt ze. “Ik wil tonen dat het kan.”

Trots

“We hebben hier allemaal enorm hard aan gewerkt”, gaat Hawa verder. “Er zijn geen woorden om te beschrijven hoeveel werk hier is ingekropen. Ik, en wij allemaal, heb wel wat stress voor volgende week, maar als ik dan het resultaat zie, ben ik vooral trots. Trots op wat we gemaakt hebben en trots dat we het aan vrienden en familie kunnen tonen.”

Persona, op 12 en 13 mei in Het Oude Badhuis in Antwerpen-Noord. Voor info en tickets kan je terecht op de website van het Scheppersinstituut. Een ticket kost 5 euro.

Houda (17) bij haar creatie in kant  © Patrick De Roo 

Hawa (20) bij haar zelfgemaakt trouwkleed ©  Patrick De Roo

Nisrim (18). “Satijn heeft het een chique uitstraling”. ©   Patrick De Roo

Kanija (19) ontwierp een feestjurk: “Sexy, maar niet té”.  ©   Patrick De Roo

Het ontwerp van Malika (20) die zich liet inspireren door Walt Disney. © Patrick De Roo 

www.scheppers.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners