Frans ‘Sus’ De Schutter toost met een pintje met Axl en Niels voor frituur ’t Pleintje.

Frans ‘Sus’ De Schutter toost met een pintje met Axl en Niels voor frituur ’t Pleintje. ©  kristin matthyssen

Frituur ’t Pleintje stunt op 21 mei met eenmalige ‘comeback van de Sus’-dag

Pulderbos -

Axl Smedts (25) en zijn frietbuddy Niels van Looveren (25) uit Brecht reanimeerden op 15 april frituur ’t Pleintje in Pulderbos. Ze konden de stichter van ’t Pleintje, Sus De Schutter die in 2018 stopte, overhalen om op 21 mei nog één keer achter de ketels te komen staan zodat iedereen nog eens de alom bekende woorden “Mut’er zout oep?” uit Sus’ mond kan horen.

Axl Smedts (25) en Niels Van Looveren (25) zijn intussen al goed ingeburgerd. “We werden hier warm ontvangen”, zeggen de jonge frietbakkers, die enkele opvallend lange satés met spekjes naast de cervela’s in hun koeltoog hebben liggen. Hun actie ‘een jaar gratis frieten’ werd destijds gewonnen door Pulderbossenaars Ruben en Eddy.

Ook Frans ‘Sus’ De Schutter, die 28 jaar lang uitbater van frituur ‘t Pleintje was en in 2018 op zijn 65ste om gezondheidsredenen afscheid nam, sprong al enkele keren binnen. “Ik ben content, we kunnen opnieuw een pintje komen pakken”, lacht Sus.

Niels Van Looveren en Axl Smedts laten zich op 21 mei bijstaan. 

Niels Van Looveren en Axl Smedts laten zich op 21 mei bijstaan. ©  kristin matthyssen

Het ene woord bracht het andere mee, en Axl en Niels konden Sus overhalen om zaterdag 21 mei nog één keer achter de pruttelende frietketels van zijn dierbaar ’t Pleintje plaats te nemen. Elvis Presley deed een comeback, Kim Clijsters deed het meer dan eens, waarom de Sus dan niet? “Normaal van 16.30u tot 22u”, zegt Axl. “Wij dachten dat de klanten het wel tof zouden vinden om met Sus nog eens een babbeltje te slaan. Net als bij de opening zal het bandje Usual, waarin ook mijn broer speelt, tussen 19u en 22u optreden voor het frituur.”

Wie dus nog eens de frieten van de Sus van ’t Pleintje in Pulderbos wil proeven moet 21 mei zeker aankruisen in zijn agenda. kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio