Van links naar rechts Kate Van Nuffelen (marketing manager Quooker), Nancy Van Der Schoot (bestuur Atletiekclub DAL), Elke Van Echelpoel (voorzitter Atletiekclub DAL), Steven Van Tichelen (managing director Quooker), Sanne Van Looy (burgemeester van Malle) en Ivo Jennekens (secretaris Atletiekclub DAL).  

Van links naar rechts Kate Van Nuffelen (marketing manager Quooker), Nancy Van Der Schoot (bestuur Atletiekclub DAL), Elke Van Echelpoel (voorzitter Atletiekclub DAL), Steven Van Tichelen (managing director Quooker), Sanne Van Looy (burgemeester van Malle) en Ivo Jennekens (secretaris Atletiekclub DAL).  ©  kristin matthyssen

“Onze 10 Miles van Malle is ouder dan die van Antwerpen”

Malle -

Atletiekclub DAL uit Malle organiseert zondag 15 mei voor de 38ste keer de 10 Miles van Malle. “Onze 10 Miles is dus al ouder dan die van Antwerpen”, zegt Elke Van Echelpoel, voorzitter van DAL. Er worden zo’n duizend lopers verwacht. Met Quooker, de uitvinder van de kokendwaterkraan, heeft de 10 Miles van Malle ineens een hoofdsponsor van eigen bodem beet.

Kristin Matthyssen

Na twee jaar verplichte pauze organiseert atletiekclub DAL op zondag 15 mei opnieuw haar 10 Miles, joggings en kinderjoggings. En zoals we in Antwerpen van de AG Antwerp 10 Miles moeten spreken, is het in Malle nu de Quooker 10 Miles, want de uitvinder van de kokendwaterkraan schaart zich achter het evenement.

De voorstelling van de 10 Miles van Malle vond dan ook plaats is het nagelnieuw Belgisch hoofdkantoor met toonzaal van Quooker aan de Zoerselbaan in Westmalle. “We zijn in april van de industriezone van Malle naar hier verhuisd”, vertelt directeur Steven Van Tichelen. “De zichtbaarheid hier is veel groter. Aanvankelijk zaten we in Kalmthout, heel klein nog. Maar het bedrijf groeit. Hier werken nu achttien mensen, toevallig allemaal heel sportief, want we hebben ons eigen loopteam. Zestien doen er mee aan de 10 Miles van Malle.”

Ridderkerke

Achter Quooker schuilt een leuk verhaal. Henri Peteri, een Nederlandse uitvinder en natuurkundige uit Ridderkerke, vond destijds mee de instant-oplossoep uit. Dat bracht hem op de idee om een keukenkraan uit te vinden waar je ook kokend water uit kan laten stromen. Intussen is Peteri overleden, maar evolueerde zijn keukenkraan naar een kraan waar niet enkel kokend water maar ook gefilterd en bruiswater kan uitstromen.

Foto Archief: het organiserend comité. 

Foto Archief: het organiserend comité. ©  Mia Uydens

Zijn nalatenschap maakt nu dus zelfs naam op de 10 Miles van Malle. “Het wordt de dertiende editie in Domein de Renesse”, zegt Nancy Van der Schoot van DAL. “We hebben ook een scholencompetitie en de studenten van de Thomas More Hogeschool zakken weer af voor hun eindtest. Nieuw zijn de live resultaten. Deelnemers kunnen onmiddellijk na hun aankomst hun tijd en klassement raadplegen via QR-codes. Ook de start-to-runners van Malle en Zoersel lopen de 5,3 kilometer voor hun eindtest. We hebben drie afstanden: 5,3 kilometer, 10 kilometer en 10 mijl.”

Traditie is dat alle deelnemers getrakteerd worden op een grote fles trappist of een bakje aardbeien. Atletiekclub DAL schenkt per deelnemer 1 euro aan een goed doel. Dit jaar is dat Scabazoe uit Zoersel, een sportclub voor personen met een fysieke beperking. De gemeente Malle en Domein de Renesse steunen het evenement. Net zoals in Antwerpen Bart De Wever meeloopt, doet in Malle burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) mee. Haar miktijd? “Ik ben een trage loper en denk toch een uur en drie kwartier te kunnen filosoferen over het beleid in Malle onderweg”, zegt ze.

Voor de kinderen zijn er wedstrijden van 150 meter (12 uur), 500 meter (12.10 uur), 750 meter (12.20 uur) en 2000 meter (12.30 uur). De anderen nemen deel aan de 5,3 km (12.45 uur), 10,6 km (13.30 uur) of 10 mijl (14.45 uur).

Info en inschrijven: www.quooker10miles.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio