Meer dan 35 kunstenaars stellen tentoon op twaalf verschillende locaties. 

Meer dan 35 kunstenaars stellen tentoon op twaalf verschillende locaties. © Gemeente Meerhout

MAK plaatst amateurkunstenaars in de schijnwerpers

Meerhout -

Het Meerhouts Amateur Kunstenfestival kan na twee coronajaren opnieuw doorgaan. Tussen 7 en 15 mei stellen meer dan vijfendertig amateurkunstenaars hun werken tentoon twaalf verschillende locaties in de gemeente.

Annelies Frederickx

Het Meerhouts Amateur Kunstenfestival wordt dit jaar opnieuw een culturele ontdekkingstocht, want traditiegetrouw komt een grote verscheidenheid aan kunstdisciplines aan bod, zoals onder meer schilderen, beeldhouwen, fotografie en keramiek. Meer dan vijfendertig amateurkunstenaars tonen hun werk op twaalf locaties en op enkele plaatsen kunnen de bezoekers van het MAK ook genieten van Meerhouts muziektalent. Net als tijdens de voorgaande edities is er een nieuwe, unieke locatie opgenomen in het aanbod. In de vroegere klascontainers van gemeentelijke basisschool De Duizendpoot kunnen bezoekers een waar kunstendorp ontdekken. Daarna worden het gemeentehuis, de bibliotheek, de kapel Heilig Graf en enkele thuisateliers opengesteld voor de kunstenaars en het publiek.

Op 7, 8, 14 en 15 mei is het Meerhouts Amateur Kunstenfestival te bezoeken van 13u tot 18u. Op 13 mei vindt de nocturne plaats van 20u tot middernacht. De inkom voor de tentoonstellingen en concerten is overal gratis en via een wandel- of fietslus kunnen de verschillende locaties bezocht worden. Wegwijzers duiden de wandel- of fietsroute aan en een gedetailleerde beschrijving staat ook in de programmabrochure op de gemeentelijke website.

www.meerhout.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio