Zo wordt Bedrijvenpark Abtsdreef. 

Zo wordt Bedrijvenpark Abtsdreef. © rr

Cuba Natie maakt plaats voor Bedrijvenpark Abtsdreef

Stabroek -

De hangars van Cuba Natie in de Abtsdreef 145 liggen tegen de grond. Op deze locatie realiseert projectontwikkelaar Jeni Real Estate nu een nieuwe KMO-zone.

De ontwikkeling van deze KMO-zone zorgt er meteen voor dat er heel wat minder vrachtwagens door het dorpscentrum en door de Abtsdreef moeten rijden. Een opluchting voor de bewoners, die eerder al heel wat keren bij het gemeentebestuur waren komen klagen over het drukke vrachtwagenverkeer. “Door de aard van de bedrijvigheid werkt Cuba Natie met veel vrachtwagenchauffeurs. Die bleven op de site aan de Abtsdreef geregeld overnachten en zorgden voor wat overlast. Dat probleem is nu ook van de baan”, legt burgemeester Rik Frans (N-VA) uit.

Alles ligt tegen de grond.

Alles ligt tegen de grond. © evdw

Op de site voorziet Jeni Real Estate twee gebouwen. Het eerste is 2.394 m² groot en biedt onderdak aan 10 units. Het andere gebouw meet 2.425 m² en daar kunnen 11 units in worden ondergebracht. Beide gebouwen hebben een plat dak en een hoogte van 7,5 m. Elke unit wordt voorzien van een garagepoort met een hoogte van 4,5m en een breedte van 4m. Op de locatie komen er in totaal 49 autostandplaatsen en 63 plaatsen voor fietsen.

De bestaande toegang die wordt gebruikt als in- en uitrit, blijft maar wordt verbeterd. Daarom wordt de bestaande bushalte verplaatst. Zo heeft het uitrijdend verkeer een betere kijk op de fietsers en het verkeer in de Abtsdreef. De gracht wordt opnieuw opengemaakt. Er komt ook een volledig gescheiden rioleringssysteem. Zowel het water dat van de gebouwen komt, als het water afkomstig van de wegenis; wordt verzameld. In totaal kan zo 150 m³ water worden gebufferd. Ook groenstroken en een waterpartij staan gepland.

Overzicht.

Overzicht. © rr

“Je kan die units een beetje vergelijken met die op de KMO-zone achter de Picolosite. We mikken met Bedrijvenpark Abtsdreef in de eerste plaats op plaatselijke ondernemers en middenstanders. Met de ontwikkeling van deze nieuwe site beantwoorden we aan een behoefte. Wanneer deze site is gerealiseerd, heeft de gemeente voorlopig geen nieuwe locaties meer om nog andere KMO-zones te ontwikkelen”, aldus nog burgemeester Rik Frans.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio