Het Buurtpunt is gelegen in de Kerkeblokken in de voormalige chirolokalen. 

Het Buurtpunt is gelegen in de Kerkeblokken in de voormalige chirolokalen. © Gemeente Nijlen

Buurtpunt helpt mensen die in de knoop zitten met papierwerk: “We zijn een sociale duizendpoot”

Nijlen -

Het Nijlense Buurtpunt in de Kerkeblokken breidt de hulpverlening uit. Ook mensen die hulp nodig hebben om hun papierwerk in orde te brengen, zijn er welkom.

Bert Provoost

Het Buurtpunt biedt de komende weken twee nieuwe vormen van hulpverlening aan. “In beide gevallen gaat het niet alleen om helpen, maar staan menselijk contact en een goeie babbel mee voorop. We zijn al een sociale duizendpoot en deze maand komen daar nog twee facetten bij”, zegt schepen van Sociale Zaken Lien De Four (Groen-Open Vld).

Wie brieven heeft die hij niet begrijpt of moeite heeft om zijn papierwerk in orde te brengen, kan bij een tasje koffie en een babbel hulp vragen. Dat kan elke eerste, derde en vijfde maandag van de maand van 10 tot 12.30u. Een afspraak maken is niet nodig.

Daarnaast wordt ook de onthaalwerking van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) er georganiseerd vanaf 9 mei. “Je kan spreken met een hulpverlener die luistert naar je probleem of bezorgdheid en samen naar een oplossing zoekt”, klinkt het. Dat kan elke tweede en vierde maandag van de maand na afspraak via 0800-13.500.

In het Buurtpunt zijn ook de sociale kruidenier, de zitdagen van het JAC, de fietsbieb, de spelotheek, huiswerkbegeleiding, de weggeefkast en het infopunt Werk ondergebracht. (bepr)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio