©  REUTERS

De opvallendste uitspraken in Amber Heards getuigenis

Nadat Johnny Depp en zijn getuigen haar drie weken lang zwartmaakten, was het woensdag aan Amber Heard op het smaadproces tussen de twee ex-geliefden. De actrice nam voor het eerst plaats in de getuigenbank om te vertellen over het misbruik waarvan zij Depp beschuldigt. Dit waren de opvallendste momenten uit haar langverwachte getuigenis.

adb, mtm, kbaBron: BELGA, CNN, Variety, Guardian, NY Post

LEES OOK. Amber Heard voor het eerst zelf aan het woord tijdens proces tegen ex Johnny Depp: “Toen sloeg hij me opnieuw. Hard”

Over het proces:

“Dit is het pijnlijkste en moeilijkste dat ik ooit heb meegemaakt”, zei Amber Heard aan het begin van haar emotionele getuigenis. “Ik kan nauwelijks de woorden vinden om te beschrijven hoe pijnlijk, hoe verschrikkelijk het voor mij is om hier te zitten en het allemaal opnieuw te beleven.” 

Ze had het ook over eerdere getuigen in het smaadproces dat Johnny Depp tegen haar aanspande. “Sommigen ken ik, anderen niet, en ze praten over ons leven, met mijn ex-man met wie ik mijn leven deelde.”

Over de start van de relatie:

Volgens Amber Heard voelde ze meteen een klik met Johnny Depp toen ze hem in 2008 ontmoette tijdens haar auditie voor The Rum Diary. Een kusscène tijdens de opnames “voelde niet als een scène, het voelde echt. De grenzen vervaagden. En ja, hij gebruikte zijn tong.” Hij flirtte daarna ook uitdrukkelijk met haar, maar ze hield hem af, omdat ze beiden een relatie hadden. “Het was intimiderend.”

Pas jaren later werden ze een koppel. “We werden verliefd. Wanneer ik bij hem was, voelde ik elektriciteit in mijn lichaam. Ik had vlinders. Ik had het gevoel dat hij me kende en me zag zoals nog nooit iemand me gezien had. Ik voelde me de mooiste persoon ter wereld. Hij deed me als een miljoen dollar voelen. Het was intens. Een droom. Absolute magie.”

Over de ommekeer:

Depp veranderde. Hij begon geregeld te “verdwijnen”. Hij dronk. En hij praatte anders tegen haar. “Is dat echt wat je gaat dragen?”, zou hij zeggen. Hij suggereerde dat ze acteerrollen kreeg omdat ze zich schaars kleedde. Hij keek neer op actrices, deed het “vuil” klinken, alsof ze “hoeren” waren. “Hij werd ook agressiever. Gooide ons appartement overhoop, gooide glas naar me.” Hij “hield ervan om meubels kapot te slaan”.

“De interessante, lieve, knappe man die ik leerde kennen werd een ding dat ik niet meer herkende, waar ik bang van was.”

 ©  AP

Over het eerste huiselijk geweld:

Heard vertelde over de eerste keer dat Johnny Depp haar sloeg, toen hij gedronken had en cocaïne gebruikt. “Ik ga het nooit vergeten. Het veranderde m’n leven”, zei ze. “We zaten gewoon in de zetel. Ik vroeg wat er stond in de tattoo op zijn arm. Hij zei wino (dronkaard, red.). Ik lachte, omdat ik dacht dat het een grap was. Maar hij sloeg me in mijn gezicht. Ik bleef wat lachen, omdat ik niet wist wat anders te doen, dit moest wel een grap zijn. Hij zei: ‘Denk je dat dat grappig is, bitch?’ en hij sloeg me opnieuw.”

“Ik was nog nooit geslagen, en nu wel, door de man van wie ik hield. Ik reageerde niet, ik staarde gewoon. En hij sloeg me opnieuw. Hard. Ik verloor mijn evenwicht en plots realiseerde ik het me: het ergste wat me kon overkomen, was net gebeurd. Ik wist dat ik hem moest verlaten en dat brak mijn hart.”

Depp begon toen te huilen, “de tranen vielen uit zijn ogen” terwijl hij op zijn knieën zat en zei dat het hem zo speet. Een paar dagen later zocht Depp opnieuw contact om zich te excuseren. “Hij vertelde me dat hij nog liever zijn hand zou afkappen, dan me opnieuw te slaan. Ik wilde hem geloven en ik koos voor onze relatie. Ik geloofde hem.”

Over het patroon van drank, drugs en agressie:

Het liep volgens Heard steeds opnieuw fout. “Het werd een vast patroon.” Depp was paranoïde, beschuldigde haar van affaires en sloeg haar nog meermaals. “Later zou hij zich excuseren en nam ik hem terug.”

“Het was een nooit eindigende strijd. Het ene gevecht na het andere.” Er was volgens haar een duidelijke link met zijn drank- en druggebruik. “Het was een groot verschil afhankelijk van wat hij gedronken of genomen had. Johnny op speed was iemand helemaal anders dan Johnny op opioïden. En Cocaïne Johnny is iemand helemaal anders dan Slaappil Johnny.”

 ©  AP

Over seksueel misbruik:

Amber Heard ging in detail in op een beschuldiging van seksueel misbruik. Ze haperde daarbij en had het duidelijk moeilijk om het verhaal te vertellen. In 2013 werd Depp volgens Heard agressief op een feestje, en toen ze terugkwamen in hun kamer beschuldigde hij haar ervan zijn cocaïne te verstoppen. “Hij grijpt mijn borsten vast, raakt mijn dijen aan. Hij trekt mijn ondergoed af. Hij zegt me: ‘We gaan een vaginaal onderzoek doen’. En hij duwt zijn vingers in me.”

Over polsen breken:

Op twee verschillende momenten brak Depp bijna de pols van een vrouw, getuigde Heard. Depp kreeg een woedeaanval toen een vrouw op een feestje haar hoofd op Ambers schouder legde. Waarna hij de pols van die vrouw vastgreep en vroeg: “Weet je hoeveel kracht je moet zetten om een pols te breken?” Toen ze een andere keer MDMA hadden gebruikt op een vliegtuig, werd hij agressief omdat een stewardess te dicht bij Heard kwam. “Hij greep haar pols vast, sloeg die op de tafel en zei haar dat hij haar pols kon breken.”

Over het jacht dat Depp aan J.K. Rowling verkocht:

Heard vertelde ook over een boottochtje met Depp en zijn kinderen in de Bahama’s, op het jacht dat hij aan ‘Harry Potter’-schrijfster J.K. Rowling zou verkopen. “Hij was overstuur omdat hij het jacht niet wilde verkopen, en zat te drinken uit koffiekoppen om het voor zijn kinderen te verbergen. Maar het lukte niet: zijn dochter moest huilen, ik troostte haar en Johnny greep me bij de keel. Hij zei dat hij me kon vermoorden. Ik heb een helikopter gebeld om met zijn dochter weg te kunnen van het jacht.”

 ©  AP

Over waarom ze aanvankelijk bij hem bleef:

Volgens Heard confronteerde niemand Depp met zijn gedrag, niemand was eerlijk tegen hem. “Hij hield ons hondje uit het raam van een rijdende auto en niemand zei iets, ook ik niet. Als hij in zijn eigen braaksel bewusteloos viel, ruimden zijn bodyguards het op”, zei ze. “Hij verloor de controle over zijn darmen, en ik ruimde het op.”

“Ik wilde hem niet verlaten, ik wilde dat hij beter werd”, zei Heard. “Ik was zo verscheurd”, vertelde ze in tranen. “Als het goed zat in de relatie, was het héél goed. Hij was de liefde van mijn leven. Maar hij was ook iets anders. En dat andere, dat was verschrikkelijk.”

Over een vreemd cadeau:

Terwijl Depp zelf tijdens zowat de hele getuigenis ongeïnteresseerd leek en niet opkeek van zijn gummibeertjes en tekeningetjes, probeerden zijn advocaten Heard wel het vuur aan de schenen te leggen. Zo vroegen ze haar naar een opvallend cadeau dat ze hem gaf: een mes waarop ze ‘Tot de dood’ liet graveren. “Dus een vrouw die vreest voor haar leven, geeft haar partner een groot mes?”

Volgens Heard verzamelde Depp dolken en was het zinnetje iets wat hij wel vaker zei. De enige weg uit hun relatie zou de dood zijn. “Ik dacht dat het romantisch was, hoe grappig dat nu ook is om te zeggen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER