Evi Van Camp, Matthias Vercammen en Jonas Vercammen maken de winkel klaar voor de opening.

Evi Van Camp, Matthias Vercammen en Jonas Vercammen maken de winkel klaar voor de opening. © Chris Van Rompaey

Tuinbouwbedrijf Gebroeders Vercammen opent hoevewinkel in dorpscentrum

Koningshooikt -

Recht over de parochiekerk in Koningshooikt (Lier) opent op vrijdag 6 mei om 10u Hoevewinkel Vercammen. Je vindt er onder meer groente en fruit, maar bijvoorbeeld ook bereide gerechten op basis van groenten.

Chris Van Rompaey

Tot een goede drie jaar geleden was er over de kerk al een groentewinkel, weliswaar met andere uitbaters. “Ondertussen staat hier een nieuwbouw en de eigenaar van het pand, Dirk Bovijn van de hiernaast geleden beenhouwerij, polste of we op de gelijkvloerse verdieping een groentewinkel wilden openen. Midden in het centrum van de gemeente, dat zagen we wel zitten. Bovendien wisten we dat daar toch wel behoorlijk veel vraag naar was bij de inwoners”, zegt Evi Van Camp.

“Voor alle duidelijkheid: onze hoevewinkel bij ons tuinbouwbedrijf op het Tallaart blijft bestaan, maar hier in het dorpscentrum is het assortiment veel verscheidener. We verkopen hier uiteraard alle groenten en fruit die we zelf telen en dat vullen we aan met producten van collega-landbouwers. Het gaat dan bijvoorbeeld om geitenkaas, hoeve-ijs, melkproducten, confituren, fruitsappen, versgeperst fruitsap, honing, koolzaadproducten zoals mayonaise en tartaar, noten en granola, koffie en tapas.”

“Je vindt hier ook bereide gerechten met groenten als basis, dus bijvoorbeeld geen spaghetti bolognese, maar wel een gevulde aubergine. Het aanbod bestaat ook nog uit versgemaakte soepen, koude schotels en zelfgemaakte pizza’s. De groenten worden in ons tuinbouwbedrijf versneden door mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Een deel van de opbrengst gaat daarom naar de vzw Tallaart, zodat we een voltijdse zorgcoach kunnen aanwerven”, vertelt Evi Van Camp.

Boeketjes

Hoevewinkel Vercammen is drie tot vier keer groter dan de groentewinkel in het gesloopte pand. “Dat vond ik erg belangrijk, want je hebt nu plaats om rustig rond te wandelen en te kijken. Dat stelt ons bijvoorbeeld ook in staat om boeketjes te verkopen, weliswaar alleen in de weekends. Een meerwaarde, lijkt me, want in de dorpskom van Koningshooikt is er geen bloemenwinkel.”

De nieuwe hoevewinkel is een initiatief van tuinbouwbedrijf Gebroeders Vercammen. Dat bestaat sinds 2013 en werd opgericht door Evi Van Camp, haar echtgenoot Matthias Vercammen en haar schoonbroer Jonas Vercammen.

Hoevewinkel Vercammen, Koningsplein 40 in Koningshooikt is open op weekdagen van 8.30 tot 17.30u en op zaterdag van 8.30 tot 15u. Donderdag blijft de winkel dicht.

www.gebroedersvercammen.be

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio