Eline Broeckx en Conny Nijs gebruiken het atelier, het huis en de tuin bij Rosies Potterie voor de Open House. 

Eline Broeckx en Conny Nijs gebruiken het atelier, het huis en de tuin bij Rosies Potterie voor de Open House. © AF

Rosies Potterie houdt met vier lokale handelaars een ‘Open House’

Dessel -

Rosies Potterie uit Dessel houdt op zaterdag 7 en zondag 8 mei een ‘Open House’. De zesde editie van dit evenement wordt groter dan ooit tevoren, want Conny Nijs en Eline Broeckx zetten samen met nog vier andere Kempense ondernemers hun handwerken in de kijker.

Annelies Frederickx

Wie nog geen cadeau gevonden heeft voor Moederdag kan dit weekend inspiratie opdoen in Dessel. “We houden opnieuw een ‘Open House’ en het belooft een echt happiness-weekend te worden”, vertelt Eline Broeckx van Rosies Potterie. “Wij stellen onze handwerken niet alleen voor, we doen dit samen met vier lokale handelaars. IM Fantasiejuwelen uit Arendonk is van de partij, net als Maria Jeanne Totes Bags uit Retie, die handtassen vervaardigt. Ook het Molse Oru Sardu, met olijfolie uit Sardinië werkt mee en Baroue On Wheels uit Dessel zorgt voor heerlijke cocktails.”

Voor Rosies Potterie is deze ‘Open House’ een ideale gelegenheid om de in eigen atelier vervaardigde keramiek tentoon te stellen. “Voor de ‘Open House’ gebruiken we niet alleen het atelier, maar het hele huis en de tuin”, verklapt Conny Nijs. “Onze serviezen bijvoorbeeld komen beter tot hun recht wanneer ze uitgestald staan op een tafel in plaats van op een schap. Voor deze gelegenheid maken we ook een speciale collectie. We werken meestal in aardetinten, maar nu wordt het een kleurrijke ‘Bohemian Style’.”

Het ‘Open House’ vindt plaats op zaterdag 7 mei van 10u tot 18u en zondag 8 mei van 10u tot 16u aan Groesgoor 80 in Dessel.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio