© rr

Fiets van Zwijndrecht (Nederland) naar Zwijndrecht (België)

Zwijndrecht -

Wielerliefhebbers kunnen zich vanaf nu inschrijven om op zaterdag 28 mei van Nederlands Zwijndrecht naar Belgisch Zwijndrecht te fietsen. Wie wil en kan, fietst daarna terug naar Nederland. Seingevers, medische begeleiding en een bezemwagen worden voorzien en de opbrengst gaat naar het Kinderfonds tegen Kanker.

Opnieuw organiseren Antwerps Zwijndrecht en Nederlands Zwijndrecht samen een fietsevenement. De deelnemende sportievelingen en hun supporters verzamelen ’s morgens om 6 uur al aan de sporthal in Zwijndrecht, waar de sportdienst van de gemeente bus- en fietsvervoer naar Nederland voorziet. De fietsen krijgen een veilig plakje in de aanhangwagen.

Vanuit Nederlands Zwijndrecht gaat het aan een gemiddelde snelheid van 26 kilometer per uur terug naar België. De aankomst in Zwijndrecht is voorzien om 13 uur. Fietsers kiezen zelf of ze na deze 115 kilometer afhaken, ofwel de terugweg naar Nederland aanvatten voor een tocht van in totaal 215 kilometer.

Je betaalt 10 euro als je fietst van Nederland naar België. Als je daarna terug naar Nederland fietst betaal je 17 euro en zorg je zelf voor vervoer terug naar België. Wie gebruikmaakt van de aanhangwagen voor fietsvervoer naar Nederland betaalt 5 euro extra. De opbrengst gaat naar het Kinderfonds tegen Kanker.

   

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio