Themabeeld. 

Themabeeld. © Pol De Wilde - Corelio

Ruim 1,2 miljoen euro Vlaamse subsidies voor verschillende scholenbouwprojecten

Bonheiden, Nijlen, Puurs-Sint-Amands -

De Vlaamse regering maakt een bedrag van ruim 1,2 miljoen euro vrij voor verschillende scholenbouwprojecten in onze regio. Het grootste bedrag gaat naar Vrije Basisschool Zonnebloem in Puurs-Sint-Amands. Met dat geld bouwt de school een turnzaal en nieuwe klassen.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in totaal vijf miljoen euro in scholenbouwprojecten in de provincie Antwerpen deze maand. Ruim een vijfde van dat bedrag gaat naar scholen in de Mechelse regio. Zo ontvangt het Kardinaal van Roey-Instituut in Nijlen 87.450 euro voor verbouwingswerken in een voormalig kloostergebouw.

Het grootste bedrag is voor Vrije Basisschool Zonnebloem in Puurs-Sint-Amands. De Vlaamse regering voorziet een bedrag van net geen 760.000 euro voor de bouw van een turnzaal en nieuwe klassen. 344 leerlingen zullen gebruik kunnen maken van de vernieuwde infrastructuur. Tot slot is er ook nog een subsidie van 360.000 euro voor basisschool De Knipoog in Rijmenam (Bonheiden). De school voert renovatiewerken uit aan het dak en het buitenschrijnwerk.

“Een investering in scholenbouw is een investering in onze kinderen en dus in onze toekomst”, aldus minister Weyts. “Goed uitgeruste klassen dragen immers bij aan de kwaliteit van ons onderwijs.” (svds)

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio