De oversteek aan de linkerkant wordt nu enkel aangeduid met witte onderbroken lijnen. 

De oversteek aan de linkerkant wordt nu enkel aangeduid met witte onderbroken lijnen. © Nieuw Nijlen

Raadslid vraagt maatregelen: “Weer bijna ongeval met overstekende fietser”

Kessel -

De oversteekplaats voor fietsers aan de Emblemsesteenweg in Kessel (Nijlen) is gevaarlijk. Dat zegt raadslid Leo Verelst van Nieuw Nijlen. De summiere signalisatie zal de komende weken tegen het licht gehouden worden.

Bert Provoost

“We kregen in het verleden al vaker opmerkingen over de onveiligheid aan de oversteekplaats ter hoogte van het Badhuis. Recent kregen we opnieuw een melding omwille van een bijna-ongeval met een overstekende fietser en een personenwagen. Dat verbaast ons niet”, zegt Leo Verelst.

“Komende van Kessel-Station is er tot aan deze oversteekplaats namelijk één dubbelrichtingsfietspad langs de linkerkant van de rijweg. Vanaf de oversteekplaats wordt het fietspad ontdubbeld en is er opnieuw een enkelrichtingsfietspad langs beide kanten van de rijweg. Maar er is geen duidelijke signalisatie voor de automobilisten dat er een oversteekplaats is. Er staan enkel onderbroken witte strepen op de rijweg. Dat zou duidelijker aangegeven moeten worden.”

“Een tweede probleem is dat er ter hoogte van de oversteekplaats ook voor de fietsers nergens wordt aangekondigd dat ze moeten oversteken als ze vanuit Kessel-station richting Emblem rijden. Het gebeurt dan ook zeer vaak dat de fietsers langs de linkerkant blijven rijden, met de nodige conflicten tot gevolg tussen fietsers onderling.”

Bespreking volgt

Schepen van Mobiliteit Victor De Groof (Groen-Open Vld) erkende in de gemeenteraad van dinsdagavond dat de opmerkingen steek houden. “Er is in het verleden samen met Ranst gesproken om aan de brug in Emblem een led-gevarenbord te plaatsen om extra te wijzen op overstekende fietsers. Hetzelfde geldt trouwens voor de oversteek aan De Boekt, waarvoor we met Berlaar hebben samengezeten. Iemand van een andere gemeente ging daarvoor de prijs opvragen, maar dat is uiteindelijk niet gebeurd.”

“Onze mobiliteitsdienst gaat de situatie nogmaals bekijken en we zullen het probleem deze maand in de commissie Mobiliteit in detail bespreken en bekijken wat er extra nodig is”, aldus De Groof.

Raadslid Jan Verbraecken (N-VA) vroeg bijkomend om ook de fietsveiligheid in het verlengde van de baan richting Kessel-centrum mee te bekijken. (bepr)

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio