©  BELGA

Volgend seizoen Antwerpse risicoduels in Tweede Amateur (en ook daar zijn de straffen zwaar)

Vanaf het seizoen 2022-2023 stromen de belofteploegen van onze profclubs het ‘mannenvoetbal’ binnen. Zo zullen de belofteteams van Beerschot, Antwerp, KV Mechelen (of Lierse Kempenzonen, afhankelijk van de barragewedstrijden) het in Tweede Amateur (voorlopig) opnemen tegen onder meer Racing Mechelen, Lyra-Lierse en Berchem Sport. Een aantal van die Antwerpse clubs staan in de top tien van clubs met het hoogst aantal stadionverboden in het Belgisch voetbal.

Yanko Beeckman

Nadat de voetbalwet in 2018 gewijzigd werd, zijn die straffen van toepassing in alle nationale afdelingen, de twee hoogste afdelingen van het vrouwenvoetbal en de meeste jeugdwedstrijden van de twee hoogste jeugdcategorieën. Dat stadionverboden echter lang niet altijd gehandhaafd worden, kunt u lezen in de krant van morgen.

Boete tot 5.000 euro en stadionverbod tot 5 jaar

Wanneer een supporter een overtreding begaat – gaande van het betreden van het veld tot het vrijwillig gooien van voorwerpen – kan volgens de voetbalwet die in 1999 werd ingevoerd een geldboete van 250 tot 5.000 euro en/of een stadionverbod van drie maanden tot vijf jaar worden opgelegd. Die beslissing moet, nadat de feiten in een proces-verbaal werden vastgesteld door een politieagent, binnen de zes maanden worden genomen door een adviseur van de federale overheid.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio