In het Fatimapark kom je zelden alleen. Altijd loop je wel iemand tegen het lijf om een praatje te slaan. 

In het Fatimapark kom je zelden alleen. Altijd loop je wel iemand tegen het lijf om een praatje te slaan. ©  kristin matthyssen

Gemeente en Kempens Landschap nodigen Pullenaren uit op workshop over toekomst Fatimadomein

Pulle -

De gemeente en Stichting Kempens Landschap nodigen op 18 mei inwoners van Pulle uit om tijdens een workshop mee te denken over de toekomst van het bedevaartspark Domein Fatima in Pulle.

Vorig jaar in oktober gaven de kerkfabriek Sint-Petrus en Paulus van Pulle en de gemeente Zandhoven het Fatimadomein voor 27 jaar in erfpacht aan de Stichting Kempens Landschap. De notariële akte werd woensdag ondertekend. De gemeente faciliteerde deze oplossing, zodat het werk van vrijwillig onderhoudsman Julien Cornelis wat verlicht wordt en het duurzaam voortbestaan van het bedevaartspark verzekerd is.

Het domein Fatima. Wat moet er veranderen, welke andere gebruiksmogelijkheden ziet u nog? 

Het domein Fatima. Wat moet er veranderen, welke andere gebruiksmogelijkheden ziet u nog? ©  kma

Maar om het domein Fatima op lange termijn levensvatbaar te houden, moet het aantrekkelijk blijven voor zoveel mogelijk gebruikers. Samen met alle Pullenaren willen het gemeentebestuur en Kempens Landschap nadenken over nieuwe gebruiksmogelijkheden die aansluiten bij de eigenheid en het karakter van de plek. Hiervoor nodigen ze alle Pullenaren uit op een workshop waar ze met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Wie mogelijkheden ziet voor zichzelf of zijn vereniging, kan zich inschrijven voor 16 mei. Het workshopmoment in De Griffel aan de Dorpsstraat 37 start om 19u. Inschrijven is verplicht via www.zandhoven.be/inschrijvingen.

De overdekte zithoek. 

De overdekte zithoek. ©  kma

Domein Fatima werd in 1937 door Remi Van Beirendonck gesticht, als eerste aan de Heilige Maagd van Fatima gewijd bedevaartspark buiten Portugal, waar Onze-Lieve-Vrouw in 1917 zes keer verscheen aan enkele herderskinderen.

Vanaf mei kan u er tot 20u terecht. 

Vanaf mei kan u er tot 20u terecht. © kma 

Sinds de ondertekening van de notariële akte werden er al wat bomen gesnoeid en weggehaald. De zitbanken kregen recent allemaal een lik verf. Nu het ‘Meimaand Mariamaand’ is, is het Fatimadomein weer op zijn mooist bebloemd vol viooltjes. Het geurt er al zoet naar de eerste meiklokjes. Dat het bedevaartspark sowieso nog druk bezocht wordt, bewezen de liefst dertien noveenkaarsen en nog verschillende andere tafelkaarsen die er dinsdag brandden. Je komt ook zelden alleen in het Fatimaoord, altijd loop je er wel iemand tegen het lijf om een babbel te doen, wat het ook sociaal een heel waardevolle plaats maakt.

Dit Mariabeeld komt recht uit Fatima. 

Dit Mariabeeld komt recht uit Fatima. ©  kma

De T-rex in de aangrenzende tuin. 

De T-rex in de aangrenzende tuin. ©  kma

Recent werden er wel al wat bomen geveld. 

Recent werden er wel al wat bomen geveld. ©  kma

Dinsdag brandden er liefst dertien noveenkaarsen. 

Dinsdag brandden er liefst dertien noveenkaarsen. ©  kma

De kapel ter ere van de stichter Remi van Beirendonck. 

De kapel ter ere van de stichter Remi van Beirendonck. ©  kma

De zitbanken werden net geschilderd. 

De zitbanken werden net geschilderd. ©  kma

kma

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio