Excelsior FC Essen degradeert niet en blijft  in jubeljaar op zelfde niveau spelen.  

Excelsior FC Essen degradeert niet en blijft in jubeljaar op zelfde niveau spelen.  © Elke Lamens

Honderdjarige club Excelsior FC Essen jubileert verder in derde provinciale

Essen -

Excelsior FC Essen mag volgend seizoen opnieuw aantreden in derde provinciale. De laatste wedstrijd op 1 mei tegen Tielen was beslissend en draaide goed uit voor de Leeuwkens. Zo eindigt de club op de tiende plaats. Dat mocht gevierd worden.

Het ging er nochtans spannend aan toe voor de eeuweling uit de Oude Baan. Exclesior FC Essen stond in de degradatiezone nadat de wedstrijd tegen Lille voor Pasen op 0-0 werd stilgelegd.

Na verlies tegen Schorvoort Turnhout, gelijkspel tegen Gooreind en drie punten verlies tegen Dosko Baarle Hertog, moest het op 1 mei winnen tegen Tielen.

Voetballen is nog steeds een feest bij Excelsior FC Essen.

Voetballen is nog steeds een feest bij Excelsior FC Essen. © Elke Lamens

“De Leeuwkens hebben de klus geklaard met doelpunten van Augustijns in de twaalfde minuut. Vlak voor rust viel er een tegendoelpunt, maar werkte Maarten Nemen de bal in het Tielse doel in de 46ste minuut. Op het einde kreeg oudgediende Matthias Lauwers nog de eer om zijn laatste wedstrijd voor het Excelsiorteam te beëindigen”, beschrijft Roger Van Ginderen opgelucht. Hij schreef onlangs een boek over honderd jaar Excelsior FC Essen.

Volgend seizoen staan onder meer Nieuwmoer, Oostmalle, Achterbroek, Wuustwezel en Zandvliet op het gras tegenover de Essense Leeuwkens. (ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio