©  ISOPIX

Defensieve zorgen bij Man City én Real Madrid: Walker onzeker, Stones en Alaba out

Manchester City kan woensdagavond in de terugwedstrijd van de halve finales in de Champions League niet rekenen op John Stones, Real Madrid moet het doen zonder David Alaba. The Citizens doen er wel nog alles aan om rechtsback Kyle Walker speelklaar te krijgen.

Bron: BELGA

In de door City met 4-3 gewonnen heenwedstrijd van vorige week was John Stones op de rechtsback de gelegenheidsvervanger van Walker. Die viel echter reeds na 36 minuten geblesseerd uit, waarna met Fernandinho een middenvelder werd ingebracht en er geschoven moest worden. Eventueel is Joao Cancelo een optie op rechts. De Portugese international was er vorige week vanwege een schorsing niet bij. In zijn type-elftal kiest City-coach Pep Guardiola doorgaans voor Cancelo op links en Walker op rechts.

“Walker heeft meegetraind en zal meereizen naar Madrid”, vertelde Guardiola tijdens het persmoment. “Pas in Spanje zullen we de knoop doorhakken. Hij heeft drie weken niet getraind, maar we zijn op de eerste plaats bij dat hij terug is.”

Alaba niet speelklaar

Op zijn persconferentie bevestigde Real Madrid-coach Carlo Ancelotti dat hij zal starten met Nacho in de plaats van David Alaba in de verdediging. De Oostenrijker sukkelt met een hamstringblessure. In tegenstelling tot Stones is Alaba wel opgenomen in de wedstrijdselectie, maar het lijkt onmogelijk dat hij in actie komt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League