Minder mobiele Essenaren kunnen de riksjafiets opnieuw ontlenen voor een ritje. 

Minder mobiele Essenaren kunnen de riksjafiets opnieuw ontlenen voor een ritje. © RR

Elektrische riksjafiets is terug thuis voor minder mobielen in Essen

Essen -

Essenaren die minder goed ter been zijn kunnen de riksjafiets opnieuw ontlenen. Tijdens de vaccinatiecampagne in de coronacrisis bracht de riksja minder mobielen van de parking naar het vaccinatiecentrum in Brasschaat. De fiets is nu terug in Essen aangekomen.

De riksjafiets is terug beschikbaar aan het lokaal dienstencentrum ’t Gasthuis. Wie een minder mobiel familielid, kennis of vriend een fijne tijd wil bezorgen, dan deze opnieuw ontlenen voor maximaal acht uur.

Vele Essenaren maakten in het vaccinatiecentrum Noord in Brasschaat kennis met de elektrische riksjafiets. Deze bracht minder mobiele bezoekers van de parking naar het centrum.

Het rijtuig is nu terug in Essen voor minder mobiele Essenaren (maximum twee) met één bestuurder. Die moet er wel eerst even mee oefenen en een rijvaardigheidstest afleggen. Na de oefening krijgt deze een attest.

De riksja heeft ventilerende kussens voor een aangenaam zitcomfort voor de passagiers en een huif beschermt tegen wind en regen. De actieradius varieert tussen twintig en honderd kilometer, afhankelijk van het gewicht van de passagiers, de wind, rijstijl en modus waarin de bestuurder fietst.

 (ella)

gasthuis@essen.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio