Je hoort de honingbijtjes zo zoemen als je er passeert, zo levensecht is het, onder een zinderende Afrikaanse zon, vlakbij het Dwergenbos. 

Je hoort de honingbijtjes zo zoemen als je er passeert, zo levensecht is het, onder een zinderende Afrikaanse zon, vlakbij het Dwergenbos. ©  Treepack

Imker oogst honing onder Afrikaanse zon van Bohicon

Sint-Antonius -

Sint-Antonius is een tweede streetartkunstwerk rijker. Op een nutskast aan de rotonde van de Achterstraat en de Zoerselsteenweg schiep kunstenaar Joris Lacroix van streetart-collectief Treepack in opdracht van de gemeente Zoersel een imker in Afrikaanse Benin-sfeer.

Kristin Matthyssen

In 2020 voltooide streetartkunstenaar Bart Smeets – of ‘Smates’ uit Mechelen – een metershoge mural of muurschildering van de blauwe geschelpte duif met ringnummer 8.818 op de zijgevel van Descheemaecker Pigeon Center in de Raymond Delbekestraat in Sint-Antonius.

Een echte eyecatcher. 

Een echte eyecatcher. ©  Treepack

Nu is daar nog een straatkunstwerk bijgekomen. De gemeente Zoersel stapte in zee met streetart-collectief Treepack en kunstenaar Joris Lacroix om de relatie met zustergemeente Bohicon (Benin) extra in de verf te zetten. Zo werd er een levendige muurschildering gecreëerd die inspeelt op de natuurlijke omgeving van Benin en de gemeenschappelijke missie om bijen terug te laten floreren.

Joris Lacroix met schepen van Cultuur Roel Van Elsacker (CD&V) tijdens de opbouw.  

Joris Lacroix met schepen van Cultuur Roel Van Elsacker (CD&V) tijdens de opbouw.  ©   Treepack

De gemeente Zoersel speelt al langer in op kunst in de openbare ruimte. En daar deed de streetart-organisatie Treepack nog een schepje bovenop. De artiest, Joris Lacroix, ontdekte de openheid en warmte van de Zoerselse inwoners en creëerde als dank een natuurervaring die rechtstreeks uit het zuiderse Benin kan komen.

In het eindresultaat is een lokale imker te zien die zijn bijen verzorgt in het zuiderse landschap van zustergemeente Bohicon (Benin).

De artiest in actie. 

De artiest in actie. ©  Treepack

Daarnaast is het ook een knipoog en teaser naar het volgende streetart-project in Zoersel, namelijk Tour Elentrik, ook een concept van Treepack waarbij de gemeente letterlijk onder creatieve hoogspanning komt te staan.

Nieuwe streetart in Zoersel. 

Nieuwe streetart in Zoersel. ©  Treepack

Op streetartcities.com kan je zien waar er nog streetart in uw buurt te ontdekken valt

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio