Hoevenen keurde de speelcontainer al goed. Nu zijn de kinderen

Hoevenen keurde de speelcontainer al goed. Nu zijn de kinderen© koen fasseur

Mobiele speelcontainer staat een half jaar naast Elsenbos

Stabroek -

De mobiele speelcontainer verhuist van het Buynderbos in Hoevenen naar de rand van het Elsenbos aan de Frans Hotagstraat in Stabroek.

Vorig jaar introduceerde de gemeente de mobiele speelcontainer of speeltruck. “Die is ontworpen om kinderen aan te zetten tot spelen. De doelgroep zijn kleuters en kinderen uit de basisschool. Er zijn uiteraard verschillende modellen en prijzen, maar wij kozen voor een speelcontainer met een kruipruimte, een klimmuur en een leuke glijbaan. Ook in de container kunnen de kinderen van het ene element naar het andere klauteren”, legt jeugdschepen Liesbeth Bardyn uit.

Het eerste halfjaar konden de kinderen in Hoevenen hem uitproberen en nu staat hij naast het kleine speeltuintje aan het Elsenbos. Het is de bedoeling dat de speelcontainer elk half jaar verhuist naar een ander pleintje in de gemeente. De gemeente heeft veertien speeltuinen, maar een groot deel ervan is verouderd. “Het opzet is dat we de komende jaren die speeltuintjes herwaarderen. We verkiezen die aanpak boven het creëren van een nieuwe grote speeltuin ergens in de gemeente. Waar de speelcontainer binnen een half jaar een plaats krijgt, weten we nog niet. We gaan hiervoor het advies inwinnen van de kinderraad”, zegt jeugdschepen Bardyn. (evdw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio