© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gekende drugsdealer probeert te vluchten van politiepatrouille

Turnhout -

Het parket eist een celstraf met probatieuitstel voor een 34-jarige man die gekend is voor drugsfeiten. De man probeerde te vluchten van de politie en was ook zeer agressief.

Lokale politie Neteland deed in oktober vorig jaar een huiszoeking op het adres van T.M. De man kwam aandraven op een elektrische step en toen hij de politie zag, sloeg hij op de vlucht. “De agenten konden hem staande houden, maar hij bleef zich verzetten. Hij spande zijn lichaam helemaal op en hem handboeien lukte niet. Bovendien was hij ook agressief en schold hij de agenten uit”, zei procureur Elke Van Dyck in de Turnhoutse rechtbank.

M. had ook 17 gram amfetamines op zak. “Hij heeft al een uitgebreid strafverleden en staat ook onder toezicht van de strafuitvoeringsrechtbank. Hij kent nochtans zijn werkpunten en erkent het probleem, maar moet er nu ook mee aan de slag”, klonk het bij het parket. De man riskeert een celstraf van tien maanden met probatieuitstel. Volgens zijn advocate had M. een terugval nadat hij twee jaar clean was geweest van drugs. Vonnis op 31 mei. brip)

MEER OVER Misdaad Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio