© Politie Antwerpen

Dronken bestuurders veroorzaken ongevallen: politie trekt drie rijbewijzen in

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft maandagavond drie rijbewijzen van dronken bestuurders ingetrokken. Ondanks het feit dat ze (veel) te diep in het glas hadden gekeken, kropen ze toch achter het stuur en veroorzaakten ze ongevallen. Gelukkig raakte niemand gewond.

jtp

Het eerste ongeval vond plaats aan het Wim Saerensplein in Deurne. “Een interventiepatrouille zag hoe een voertuig achteraan inreed op een andere wagen. Toen de patrouille zich wilde parkeren om de bestuurders aan te spreken sloeg de bestuurder die had gebotst plots op de vlucht”, zegt de Antwerpse politie.

Hij reed dwars de Ruggeveldlaan over, maar zette zich in de Albert Spietaelslaan alsnog aan de kant. “De voorbumper van zijn wagen was losgekomen. De man legde een positieve ademtest af en moest zijn rijbewijs meteen afgeven voor 15 dagen”, aldus de politie.

Diezelfde avond botste in de Heistraat in Wilrijk een auto tegen een geparkeerde wagen. Ook die bestuurder had te veel gedronken en moest meteen zijn rijbewijs afgeven. Een vriend kwam ter plaatse om de man veilig thuis te brengen. Tot slot botste diezelfde avond in de Vogelzanglaan een vrouwelijke bestuurder tegen een camionette. “Ook hier legde de bestuurder een positieve ademtest af”, zegt de politie. Bij de ongevallen raakte gelukkig niemand gewond.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio