©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lyra-Lierse opent eindronde in Zelzate, dat geen licentie aanvroeg: “Nu begint het echte werk voor ons”

Eerst Zelzate, bij winst nadien Olsa Brakel of Merelbeke. Telkens buitenshuis. Lyra-Lierse treft in de eerste fase van de eindronde allemaal clubs die geen licentie voor eerste nationale aanvroegen. Toch blijft coach Bart De Roover op zijn hoede.

Lyra-Lierse vermijdt alvast lastige kleppers als Lokeren-Temse of Eendracht Aalst in de openingsfase van de eindronde, maar treft zondag met Zelzate wel een nobele onbekende. De ploeg eindigde zesde in zijn reeks met 49 punten en vroeg geen licentie aan voor eerste nationale. Coach Bart De Roover verdiepte zich alvast in de volgende tegenstander van de Pallieters. “Ik bekeek intussen wat beelden, maar in zo’n eindronde loop je enkel sterke teams tegen het lijf”, besefte de oefenmeester van Lyra-Lierse. “Voor ons komt het erop aan om voldoende te herstellen naar het weekend toe en de groep klaar te stomen voor deze eindronde. Want nu begint het echte werk. Zowel club als spelersgroep duiken met ambitie deze nacompetitie in. Zonder al te veel druk. Al mag alles. Deze eindronde is sowieso de beloning van een erg stabiel en geslaagd seizoen.”

Lyra-Lierse treft na Zelzate mogelijk Olsa Brakel of Merelbeke. Maar ook die clubs vroegen geen licentie aan. “Mja, laat me zeggen dat de regelgeving voor interpretatie vatbaar is. Het is een heel kluwen. We spelen tegen teams die geen licentie aanvroegen, maar zondag kan het zomaar voorbij zijn terwijl wij wel naar eerste nationale willen en aan de vereisten voldoen. In die zin hou ik me liever niet te veel bezig met al die reglementen en is het vooral zaak om zelf onze matchen te winnen. Dat is niet anders dan hetgene we al een heel seizoen trachten te doen.” (kugu)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio