© ATV

Eupen verpest titelfeest van de beloften van Beerschot

De beloften van Beerschot hebben op de slotspeeldag de titel verspeeld tegen eerste achtervolger Eupen. In het Olympisch Stadion hadden de jonge Panda’s genoeg aan twee vroege doelpunten om kampioen te worden in Groep 2 van de nationale U21-reeks.

Koen Frans

Coach Benni Geerts recupeereerde voor dit allesbepalende duel zijn sterkhouder Ilias Sebaoui. Met Antoine Lejoly, Apostolos Konstantopoulos, Leon Krekovic, Abraham Okyere en David Mukuna stonden er nog vijf A-kernspelers in de basis. Beerschot had aan een punt genoeg om zeker te zijn van de titel. In een sfeervol Olympisch Stadion begonnen de beloften echter rampzalig aan de match. Na minder dan tien minuten stonden de jonge Mannekes al 0-2 in het krijt. Lejoly was kansloos op een afgeweken schot van Sibiry Keita en een rake kopbal van Massis Gülük.

Nadien herpakte Beerschot zich. Aangevuurd door ruim 2.000 fans dwongen ze heel wat kansen af, maar telkens lag Eupen-doelman Tom Roufosse in de weg. Op slag van rust scoorde Mukuna, die na dit seizoen naar Gent verkast, dan toch de aansluitingstreffer. Helaas voor Beerschot werd dat doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld. Beerschot ging op zoek naar een doelpunt, Eupen loerde op de counter. Mukuna kreeg nog de beste mogelijkheid, zijn poging dwarrelde voorlangs. Ook Eupen wrong nog enkele grote kansen de nek om. En zo eindigt het seizoen toch een klein beetje in mineur voor de ploeg van Benni Geerts. De beloften van Beerschot waren voor dit duel wel al zeker van een ticket voor de tweede amateurafdeling voor volgend seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Toch genoten van deze zalige avond”

Jasper Goossens, de vinnige flankspeler met rugnummer 7, was vanavond een van de opvallendste spelers bij Beerschot. Hij zat met een dubbel gevoel na de 0-2 nederlaag tegen Eupen. “Het is spijtig dat we de titel nog verliezen, maar het was toch een zalige avond. We hebben ervan genoten. Toen we buitenkwamen en al die mensen zagen, moesten we even in onze wangen knijpen. De supporters hebben ook de hele match lang gezongen. Normaal gezien spelen wij voor een vijftigtal supporters, dus dit was voor ons echt een unieke ervaring. Of we zenuwen hadden? Nee, we wilden fel aan de partij beginnen, maar zij waren in die eerste minuten gewoon heel efficiënt. Daarna hebben we de match overgepakt. Maar het mocht niet zijn.”

Volgend seizoen treden de beloften van Beerschot aan in tweede amateur. Goossens kijkt er naar uit. “Ik verwacht een leuk seizoen. We zullen veel kunnen leren tegen de volwassen tegenstanders in de amateurreeksen. Hopelijk komen er volgend jaar ook wat meer fans kijken. Dat is plezant.” Goossens werd na de match alvast toegezongen door het thuispubliek. “There is only one super rosse”, zongen ze over hun nummer zeven met de rossige haardos. “Er stond maar één rosse speler op het veld, dus ik wist meteen dat het over mij ging. Ook dat was speciaal”, lachte Goossens.

Ilias Sebaoui was tegen Eupen voor de gelegenheid opnieuw aanvoerder. De jonge smaakmaker van het A-elftal kon zijn stempel onvoldoende drukken en ging mee ten onder. “We zijn volgens mij iets te zwak aan de wedstrijd gestart. We hebben er als ploeg wel alles aan gedaan om ons nog terug in de match te knokken. Iedereen heeft zijn stinkende best gedaan, de supporters waren ook fantastisch. Het was uiteindelijk toch een hele mooie avond voor onze ploeg. Of dit mijn laatste match was voor Beerschot? Voorlopig niet. Meer kan ik daar niet over zeggen.”

Beerschot kent bijna alle tegenstanders voor volgend seizoen in 1B

De beloften van Standard hebben zich maandagavond verzekerd van de vierde plek in Groep 1 van de nationale U21-reeks. Daardoor hebben de jonge Rouches hun ticket voor 1B beet. En zo begint de reeks van Beerschot voor volgend seizoen stilaan vorm te krijgen.

LEES OOK. Beloften van Standard pakken laatste ticket voor 1B, Antwerp in Tweede Nationale

Deze tien ploegen zijn zeker van hun plek in 1B: Anderlecht U23, Beerschot, Club Brugge U23, Deinze, Genk U23, Lierse K, Lommel, RWDM, Standard U23 en Waasland-Beveren. Voor de twee laatste tickets gaat het nog tussen Moeskroen en Virton enerzijds en tussen Dender en Club Luik anderzijds.

Moeskroen heeft zich sportief kunnen redden in 1B, maar greep naast een proflicentie. Als Moeskroen ook bij het BAS geen licentie kan bemachtigen, dan blijft hekkensluiter Virton in 1B. Dender en Club Luik zijn dan weer de twee enige overgebleven promotiekandidaten in de hoogste amateurafdeling. Die twee clubs werken de komende weken nog promotie play-offs af, ook Dessel Sport en Knokke plaatsten zich voor die play-offs. Dessel Sport en Knokke vroegen evenwel geen proflicentie aan voor het seizoen 2022-2023 en maken dus geen kans om te promoveren naar 1B.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio