©  Dick Demey

Krijgen we volgend jaar Antwerpse, Mechelse en Lierse derby’s in tweede amateurafdeling?

Gisteren hebben de beloften van Standard het laatste ticket voor 1B veroverd. Zo krijgt de reeks van het eerste elftal van Beerschot stilaan vorm. De beloften van Antwerp, Beerschot en KV Mechelen komen elkaar mogelijks tegen in tweede amateurafdeling. Met ook nog Berchem Sport City Pirates en Racing Mechelen in die reeks zou dat enkele vurige derby’s kunnen opleveren. Ook Lyra-Lierse zou nog steeds in die reeks terecht kunnen komen, net als de beloften van… Lierse K. Dat belooft!

kofr, thst, yala

De U21 van Standard hebben zich gisteren als laatste beloftenteam verzekerd van een plaats in 1B volgend seizoen. Eerder waren ook de U21 van KRC Genk, Anderlecht en Club Brugge al zeker van een ticket voor 1B. En zo kennen Beerschot en Lierse K. bijna alle tegenstanders voor volgend seizoen. Ook Deinze, Lommel, RWDM en Waasland-Beveren spelen volgend seizoen zeker in 1B. Voor de laatste twee plaatsjes gaat het nog tussen Moeskroen en Virton enerzijds en Dender en Club Luik anderzijds. Moeskroen heeft zich sportief kunnen redden in 1B, maar greep naast een proflicentie. Als Moeskroen ook bij het BAS geen licentie kan bemachtigen, dan blijft hekkensluiter Virton in 1B. Dender en Club Luik zijn dan weer de twee enige overgebleven promotiekandidaten in de hoogste amateurafdeling. Die twee clubs werken de komende weken nog promotie play-offs af, ook Dessel Sport en Knokke plaatsten zich voor die play-offs. Dessel Sport en Knokke vroegen evenwel geen proflicentie aan voor het seizoen 2022-2023 en maken dus geen kans op promotie naar 1B.

Drie mogelijke derby’s in tweede amateur

De beloften van Antwerp zullen volgend seizoen, net als die van Beerschot, uitkomen in de tweede amateurafdeling. Al hopen ze bij Antwerp nog op een ticket voor een reeks hoger. Cercle Brugge plaatste zich sportief voor eerste amateur, maar zou liever een reeks lager spelen. Voorlopig is het dus afwachten of er volgend seizoen een Antwerpse stadsderby zal gespeeld worden in tweede amateur.

Mogelijks wordt er volgend jaar ook een Mechelse derby in tweede amateurafdeling afgewerkt. De beloften van KV Mechelen strijden in een barrageduel tegen de beloften van Lierse K. voor het laatste plaatsje in tweede amateurafdeling. De barrage wordt in één wedstrijd afgewerkt. Als hoogst gerangschikte ploeg krijgt KV Mechelen het thuisvoordeel. De wedstrijd zal doorgaan op de Mechelse jeugdacademie maar wordt omwille van veiligheidsredenen achter gesloten deuren gespeeld.

Racing Mechelen werd onlangs kampioen in derde amateur en zou dus volgend seizoen tegen de beloften van de stadsrivaal kunnen uitkomen. Ook Lyra-Lierse maakt nog kans op een plaats in tweede amateur. Een derby tussen de beloften van Lierse K en Lyra-Lierse behoort dus ook nog tot de mogelijkheden in de potentieel knotsgekke tweede amateurafdeling.

LEES OOK. Eupen verpest titelfeest van de beloften van Beerschot

MEER OVER Standard de Liège

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL