©  KV Mechelen

Tester Jorge Hernandez versiert contract bij KV Mechelen

De Mexicaanse middenvelder Jorge Hernandez (21) heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen (plus optie) bij KV Mechelen. Hernandez komt transfervrij over van het Oekraïense FC Chornomorets Odessa.

thst

De jonge spelverdeler ontvluchtte net op tijd het oorlogsgeweld in Oekraïne en onderhield zijn conditie in eerste instantie in Portugal. Via een Spaans makelaarskantoor kwam hij vorige maand bij KV Mechelen terecht, waar hij eerst als tester meetrainde met de beloften maar al snel werd doorgeschoven naar de A-kern. In twee weken tijd heeft hij daar de technische staf en de sportieve cel van KV kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Goede voeten”

“Hij is klein (1,70 meter, red.), maar hij heeft hele goede voeten en een goede werkethiek”, sprak Wouter Vrancken vorige week nog over de jonge Mexicaan. “Als hij zijn kleine lichaam goed kan leren gebruiken in het fysieke Belgische voetbal, dan heb je er een goede speler bij.”

De kans lijkt klein dat we Hernandez dit seizoen nog in actie gaan zien voor KV. “Het wordt moeilijk voor hem om nu in een paar weken tijd al het verschil te maken bij de eerste ploeg”, aldus Vrancken.

“Moeilijke periode”

Hernandez is een jeugdproduct van het Amerikaanse LA Galaxy en speelde in de Verenigde Staten 88 wedstrijden (18 doelpunten) in de tweede klasse. In januari maakte hij de overstap naar de Oekraïense competitie maar daar kreeg hij door het uitbreken van de oorlog nooit de kans om zijn debuut te maken.

“Het is een moeilijke en bizarre periode geweest. Ik ben net op tijd kunnen vertrekken uit Oekraïne, al heb ik nog een paar explosies gehoord. Daarom ben ik ook zo enorm dankbaar dat ik hier nu teken”, liet de nieuwste aanwinst optekenen op de clubwebsite. Hernandez is meteen de eerste Mexicaanse speler in de clubgeschiedenis van KV Mechelen.

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio