Viool zal zeker aan bod komen tijdens het seizoen 2022-2023. 

Viool zal zeker aan bod komen tijdens het seizoen 2022-2023. © Marc Wellens

Zuidrand Klassiek stelt een zeventiende seizoen van concerten voor

Zuidrand -

Enkele dagen na het laatste concert van het seizoen 2021-2022 in de Edegemse Sint-Antoniuskerk stelt Zuidrand Klassiek meteen zijn volgende jaargang voor. Vanaf september volgen zeven concerten in evenveel gemeenten.

Filip Spoelders

Voor het zeventiende jaar zal Zuidrand Klassiek, dat vroeger doorging onder de naam Neerdorpen Klassiek, klassieke muziek naar Aartselaar, Kontich, Edegem, Hove, Lint, Mortsel en Borsbeek brengen.

“Ook het zeventiende seizoen zit vol verrassingen en ontdekkingen. Zowel de fijnproever als de nieuwsgierige concertbezoeker komt aan zijn trekken”, blikt initiatiefnemer Willy Goossens vooruit.

Zuidrand Klassiek geeft een podium aan jong talent en ervaren topmuzikanten. De Antwerpse gemeenten uit de zuidrand mogen zich opmaken voor strijkkwintetten in de Sint-Antoniuskerk van Edegem over Zuid-Amerikaanse gitaarmuziek in zaal Da Capo van Hove tot een recital over Horta in de Mortselse Mark Liebrecht Schouwburg.

Het volledige programma staat op de website van Orfeo. Abonnementen en tickets zijn reeds verkrijgbaar. Een abonnement voor de zeven optredens kost 80 euro.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio