YellowTime maakt zich op voor een nieuwe fraaie editie in september. © YellowTime

Yellowtime serveert internationaal getint programma

Geel -

Het kleinschalige jazz- en bluesfestival YellowTime heeft het programma voor de elfde editie in het eerste weekend van september klaar. De muzikale fijnproevers kunnen er zich weer laven aan een internationaal programma.

In haar prachtige tuin in het Geelse Busser programmeert Greet Mannaerts intussen al meer dan tien jaar een eigen festival, met een bluesdag op zaterdag en meer jazzgetinte muziek op zondag. Ook voor deze elfde uitgave is de affiche intussen compleet. Zo treden zaterdag 3 september vanaf 17.30u alleen maar Belgische bluesbands aan, maar die hebben alle een muzikale uitstraling die tot ver over de (lands)grenzen reikt.

Na Rusty Don, Chilly Willy en Steven Troch Band treedt podiumsensatie Thomas Frank Hopper aan. Frontman Thomas Verbruggen ontwikkelde een hoogst eigen, uitermate aanstekelijke mix van blues en rock, die de band opzwepend weet te etaleren.

Easy Yellow op zondag 4 september start naar goede gewoonte om 14u met een concert van de Geelse muziekacademie op de Sultan Stage, waarna een muzikaal avontuur start met Hamster Axis of the One-click Panther met Mauro Pawlowski, Kristo, Ivan Paduart & Patrick Deltenre. Hoofdacts zijn het Ruben Verbruggen Quartet en SLR5, kort voor Sal La Rocca Quintet rond het Belgische contrabasbeest Sal La Rocca.

Tickets voor YellowTime kosten 20 euro in voorverkoop voor zaterdag, 30 euro voor zondag of 45 euro voor een combiticket. (ho)

www.yellowtime.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Kempen