© ATV

Appartementen en winkels op plek waar woningen ontploften aan Paardenmarkt

Antwerpen -

Het Antwerpse schepencollege geeft een vergunning voor de bouw van negen appartementen en winkels op de plek waar vier jaar geleden drie panden werden verwoest door een explosie. Daarbij kwamen twee mensen om het leven. “Het visueel litteken kan nu worden weggewerkt”, zegt Annick De Ridder (N-VA), schepen van Stadsontwikkeling.

LEES OOK. Zaak over explosie op Antwerpse Paardenmarkt wordt in september 2023 behandeld

LEES OOK. Nieuwe toekomst voor site Paardenmarkt na verwoestende gasexplosie

Een immens gat in de gevels aan de Paardenmarkt herinnert nog altijd aan de ramp op 15 januari 2018. “Deze ramp staat in het geheugen van onze stad gegrift”, zegt schepen De Ridder. “Met de toekenning van de vergunning kunnen we nu ook werk maken van het wegwerken van het visuele litteken dat deze ramp op de Paardenmarkt na heeft gelaten. Op deze plek komt een gemengde invulling met handelsgelijkvloers en negen appartementen. Straat en wijk kunnen nu helen.”

© atv

Als de nabestaanden een herinneringsplaquette willen laten bevestigen op deze plek, is de stad Antwerpen bereid om daar aan mee te werken.

De oorzaak van de ramp was een gasexplosie. Paul Van Laerhoven (39) en Sahil Noor (26) lieten die avond het leven, 27 bewoners raakten gewond. De huurder Hamdi C., die ook onderverhuurde, werd vorig jaar veroordeeld tot achttien maanden cel, waarvan de helft met uitstel, voor onopzettelijke doding en onopzettelijke slagen en verwondingen. Hij ging in beroep. Dat beroep zou in september 2023 worden behandeld. svw

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio