Vertegenwoordigers van Igean, Van Roey, burgemeester en

Vertegenwoordigers van Igean, Van Roey, burgemeester en © koen fasseur

Eerste spades in de grond voor bouw van ontmoetingscentrum Schoem

De realisatie van ontmoetingscentrum Schoem is begonnen. Vertegenwoordigers van Igean, bouwbedrijf Van Roey, architectenbureau Van Oevelen, burgemeester en schepenen staken de eerste symbolische spades in de grond. Eind volgend jaar moet alles klaar zijn.

In het binnengebied achter het OCMW-gebouw komen tegen eind 2023 in totaal negentig meer- en eengezinswoningen, senioren- en zorgappartementen en ontmoetingscentrum Schoem. Het project is een samenwerking tussen de gemeente en intercommunale Igean. De meeste woningen staan er en er is ook al gestart met de bouw van de ondergrondse garages van de vier urban villa’s. Een urban villa of villa-appartement is een gebouw met plaats voor een tiental flats.

Schepen Bardyn verkoos de kraan boven de spade.

Schepen Bardyn verkoos de kraan boven de spade. © koen fasseur

Burgemeester Rik Frans (NV-A): “Het gelijkvloerse ontmoetingscentrum Schoem is 1.850 m² groot. Er is plaats voor een nieuwe bibliotheek, een dienstencentrum voor senioren, een consultatiebureau voor Kind en Gezin en een inloopkantoor voor beschermd wonen. In het gebouw is er ook ruimte voor kinderopvang en er komen vergaderruimtes voor verenigingen. Ook de sociale kruidenier, die nu nog in Stabroek is gehuisvest, krijgt in Schoem een vaste plek. Het is de bedoeling dat het een echte ontmoetingsplaats wordt.”

Tussen de urban villa’s en ontmoetingscentrum Schoem wordt een parkje aangelegd. Om dat te realiseren doet de gemeente een beroep op de leerlingen van het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO).

Toekomstbeeld.

Toekomstbeeld. © rr

Schepen voor huisvesting en senioren Herman Jongenelen (CD&V): “Bovenop het ontmoetingscentrum komen twee verdiepingen met in totaal dertig seniorenflats en zes zorgappartementen. Die kunnen een beroep doen op onder meer de diensten van het OCMW, maar het zijn sociale woningen, die worden verhuurd door de Ideale Woning. Dat zijn trouwens de eerste seniorenflats in Hoevenen.”

De gemeente speelt ook een sociaal-economische troef uit. “Samen met Selab, wat staat voor sociaal economisch labo, willen we voor deze bouwopdracht samenwerking stimuleren tussen de aannemer en het Provinciaal Technisch Instituut en willen we kansen creëren op duurzaam werk voor kansengroepen”, aldus nog schepen Jongenelen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio