Werner en Els stoppen, Maarten en Marian beginnen.

Werner en Els stoppen, Maarten en Marian beginnen.© koen fasseur

Werner en Els van Het Reigershof geven na 41 jaar de fakkel door aan Maarten en Marian

Berendrecht -

Het Reigershof heeft zich de voorbije decennia stevig op de culinaire kaart gezet. Dat is de verdienste van Werner Robbens (61) en Els Jacobs (62). Maar na 41 jaar trouwe dienst geven ze nu de fakkel door aan chef-kok Maarten Janssens (41) en Marian Kruisdijk (45).

“We hebben jullie met heel veel goesting, liefde en plezier mogen verwennen in ons Reigershof. Nu kijken we stilaan uit naar een rustiger leven met meer tijd voor onze (klein)kinderen, familie en vrienden.” Met dit bericht op de website van Het Reigershof lieten Werner en Els weten dat ze openblijven tot zondag 26 juni.

Voor Het Reigershof breekt een nieuwe periode aan.

Voor Het Reigershof breekt een nieuwe periode aan.© koen fasseur

Rond de tafel in het restaurant zitten naast Werner en Els ook Maarten Janssens en Marian Kruisdijk. Het Berendrechts koppel neemt het restaurant over.

Werner Robbens: “Het is een zwaar beroep met heel lange werkdagen. Na 41 jaar begint dat te wegen en dus vonden we dat het tijd werd om het rustiger aan te doen. Een moeilijke, maar juiste beslissing.” Els Jacobs deelt die mening: “Je moet ervoor zorgen dat je stopt op het moment dat je het nog graag doet.”

Dat het koppel het nog graag doet, blijkt onder meer uit de feiten. Sedert 2006 won Het Reigershof elk jaar een Bib Gourmand. Dat is een onderscheidingsteken in de Michelingids voor restaurants die een driegangenmenu aanbieden tegen een prijs van rond 39 euro. De naam is afgeleid van Bibendum, het bekende Michelinmannetje. Zestien jaar op rij een onderscheiding binnenhalen is in de eerste plaats de verdienste van chef-kok Werner Robbens.

“Je mag nooit snoeien in de kwaliteit van de producten waarmee je werkt.” Dat beseffen ook Maarten Janssens en Marian Kruisdijk.

Werner en Els nemen afscheid op 26 juni.

Werner en Els nemen afscheid op 26 juni. © koen fasseur

Uitdaging

Maarten Janssens is voorlopig nog aan de slag bij RAE Benelux, een bedrijf dat is gespecialiseerd in gasdetectie. Dat leunt in elk geval niet aan bij zijn opleiding van chef-kok en sommelier. Nochtans kent Maarten Het Reigershof erg goed. “Ik liep hier stage en heb er nadien nog bijna vijf jaar gewerkt. Die passie voor de keuken is nooit weggegaan. Toen ik amper twaalf jaar was, wist ik al dat ik kok ging worden in mijn eigen restaurant. Dat is er nu van gekomen.”

Marian Kruisdijk: “Die restaurantdroom is er inderdaad al lang. Maar we wilden niet zomaar een restaurant overnemen. We waren erg selectief maar toen we hoorden dat Werner en Els opvolgers zochten, hebben we niet getwijfeld.”

Maarten en Marian beseffen dat hen een zware taak wacht. “De lat gaan we niet lager leggen, zeker niet. Werner en Els verdwijnen, maar het concept, de ziel van het restaurant en natuurlijk ook de naam blijven”, verzekert Marian, die de zaal voor haar rekening neemt.

Maarten: “Het Reigershof blijft een eigentijdse Frans-Belgische keuken met verse en lokale producten. Hier volgen we de weg die Werner al heeft uitgestippeld. Ik ga hem niet imiteren, dat lijkt me geen goed idee, maar Het Reigershof krijgt met de tijd natuurlijk wel mijn culinaire stempel.” Marian Kruisweg vult nog vlug aan dat de befaamde kar met de kazen van Van Tricht zeker blijft.

Marian en Maarten heropenen Het Reigershof.

Marian en Maarten heropenen Het Reigershof. © koen fasseur

Op 1 oktober heropent het Reigershof. “De tussentijd gebruiken we om te verhuizen en om menu’s op punt te stellen. In die periode krijgen we ook de kans om nieuwe dingen uit te proberen en om vrienden en familie te verrassen”, klinkt het enthousiast bij de nieuwe uitbaters.

Info en reservaties: www.hetreigershof.be

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio