Ternesse ging in eigen huis met 0-4 onderuit tegen Wezel Sport, dat uitbundig de titel vierde. 

Ternesse ging in eigen huis met 0-4 onderuit tegen Wezel Sport, dat uitbundig de titel vierde. © koen fasseur

Serge Crève ziet dat Ternesse het onderspit moet delven tegen kampioen Wezel Sport: “Zo de campagne afsluiten? Dat verdient mijn ploeg niet”

Ternesse is er niet in geslaagd om de scalp van Wezel een tweede keer dit seizoen te pakken en hen zo de titel te ontzeggen. Het overwicht van de nieuwe kampioen werd na het eerste halfuur zeer duidelijk en was finaal ook in de eindstand zichtbaar. “Maar op basis van dit seizoen kan ik niet anders dan een diepe buiging maken voor mijn elftal”, blikte trainer Serge Crève ook meteen terug op de sterke campagne van Ternesse.

Lieven Verheyen

“Jammer dat we het seizoen met een nederlaag eindigen”, opende Serge Crève. “En dan nog met 0-4. Dat verdienen mijn jongens niet, maar er is niets aan te doen. Dze wedstrijd werd nu eenmaal op de slotdag geprogrammeerd. Geef ons een laatste wedstrijd tegen Bornem of Bevel en we sluiten deze schitterende campagne af met een overwinning en goed gevoel.”

Lang wou de oefenmeester echter niet stilstaan bij de zware cijfers. “We eindigen als vijfde en behalen negenenvijftig punten. Als je dat op voorhand had gezegd, zouden er nogal wat mensen hun wenkbrauwen fronsen. Komt er ook nog bij dat we zeer trefzeker en dikwijls ook de dominante ploeg waren. Ik kan dan ook niet anders dan een diepe buiging maken voor mijn elftal. Dat de top vier een maat te groot was, moeten we aanvaarden. En daar moeten we zeker niet om treuren. In vergelijking met de teams boven ons, praat je over andere budgetten.”

Crève had ook geen moeite om de tegenstrever te complimenteren. “Wat ze vandaag op onze mat brachten, toonde hun uitzonderlijke klasse. Mocht die bal van Borahsasar binnen zijn gegaan, was ik toch wel benieuwd geweest naar hun reactie.”

Even keek Crève al vooruit naar het volgende seizoen. “18 juli blazen we weer verzamelen. Vooral offensief zal ons elftal er dan anders uitzien, door het vertrek van Haid El Assiri, Hendryckx en Ibn El Mkoadem. Om dit seizoen te evenaren, zal iedereen in ieder geval weer top moeten presteren.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio