©  AP

Strava bewijst: Mathieu van der Poel droomt al langer van roze trui in Giro

Vrijdag gaat in de Hongaarse hoofdstad Boedapest de Ronde van Italië van start, mét Mathieu van der Poel. De Nederlander koestert roze ambities, zo bleek dit weekend.

Vincent Van Genechten

De 105e editie van de Giro begint met een etappe over 195 kilometer tussen Boedapest en Visegrád. Volledig vlak, tot de laatste vijf kilometer. Dan wacht het peloton een beklimming aan zo’n 5 procent gemiddeld. Ideaal voor de klassementsrijders om al eens uit te pakken. Of voor een puncher als Van der Poel om de roze trui te grijpen.

 
 

Een dag later is het tijdrijden geblazen, met een race tegen de klok van 9,2 kilometer door de Hongaarse hoofdstad. Met opnieuw een knikje aan de finish, inclusief een strook van 14 procent.

 

Van der Poel bewees in de Tour al dat hij een pakje kan tijdrijden, met een vijfde plek in het geel na een tijdrit van 27 kilometer. En dat wil hij blijkbaar ook laten zien in de Giro, in het roze of om het roze te pakken. Van der Poel zat zondag namelijk 57 kilometer op zijn tijdritfiets ten noorden van Antwerpen, goed voor ritje van gemiddeld 38,8 kilometer per uur. Al baalde de Nederlander wel dat hij zijn powermeter was vergeten op te laden, zo schreef Van der Poel op Strava.

 

 ©  Strava

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio