Rachan Van Haegenberg bekroonde zijn wedstrijd met het winnende doelpunt tegen Mortsel. “Ongelooflijk wat ik hier allemaal meemaak”, klonk het bij de doelpuntenmaker. 

Rachan Van Haegenberg bekroonde zijn wedstrijd met het winnende doelpunt tegen Mortsel. “Ongelooflijk wat ik hier allemaal meemaak”, klonk het bij de doelpuntenmaker. © Tom GOYVAERTS

Jeugdproduct Rachan Van Haegenberg bezorgt Mariekerke-Branst titel: “Met kleine oogjes naar school maandag”

Tot diep in de tweede helft bleef Mariekerke-Branst op een 0-0 steken tegen Mortsel, terwijl concurrent ’s Gravenwezel-Schilde met 3-0 goed op weg was naar de zege. Tien minuten voor tijd zorgde de ingevallen Rachan Van Haegenberg echter voor het verlossende doelpunt dat de titel opleverde.

Johan Peeters

“We waren op de hoogte van de doelpunten die in Schilde waren gevallen, dus we wisten dat we moesten scoren. We zijn niet overhaast beginnen aanvallen maar naarmate de tijd verstreek, werd het spannender. Ook Mortsel moest scoren om de eindronde te halen en zo ontstond er ruimte waardoor we uiteindelijk toch konden scoren”, vertelt trainer Raf Joosten die zichtbaar opgelucht was dat het uiteindelijk toch gelukt was. “Dat het dan net Van Haegenberg is die het beslissende doelpunt maakt, doet me echt deugd. Die jongen verdient dat. Hij begon hier bij de jeugd, ging dan enkele seizoenen naar Bornem, maar kwam terug en zat dit seizoen voor het eerst in de A-kern.”

Rachan Van Haegenberg werd na het laatste fluitsignaal op de schouders getild en vormde het middelpunt van de festiviteiten op het terrein. “Ongelooflijk wat ik hier allemaal meemaak. Ik woon hier letterlijk achter de hoek, ben hier als kleine jongen beginnen voetballen en nu schiet ik mijn club naar eerste provinciale. Wauw! Maandag moet ik naar school maar dat gaat met kleine oogjes zijn. Dit gaan we toch serieus vieren!”

Ook aanvoerder Kenny Van Hoevelen deelde mee in de feestvreugde al stond hij zondag niet op het terrein door een schorsing. “Ik was op van de zenuwen. Ik heb de nacht van zaterdag op zondag amper geslapen en stond machteloos naast de lijn toe te kijken hoe de ploegmakkers het er van afbrachten. De titel is zeker verdiend en ergens is het super dat we hem op eigen veld mogen vieren.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio