Nils Van Delm 

Nils Van Delm ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Nils Van Delm neemt na zes jaar afscheid van Racing Mechelen: “Deze ploeg voelt als familie voor mij”

RC Mechelen sloot het seizoen af met een nederlaag tegen Sint-Lenaarts. Opvallend: de kampioen pakte maar één punt uit de laatste vier wedstrijden. “Op het einde vonden we onze draai niet meer. We speelden gewoonweg veel te relaxed”, weet Nils Van Delm.

Geert Fierens

Sint-Lenaarts domineerde de kersvers kampioen tijdens de eerste 45 minuten. “Inderdaad, voor de rust waren we nergens”, besefte ook centrale verdediger Nils Van Delm. Voor hem was het zijn laatste wedstrijd in het groen-witte shirt want de 28-jarige verdediger speelt volgend seizoen voor Eppegem. “Wordt het daar derde afdeling of eerste provinciale, dat weet ik niet. Ik heb er echt een mooie periode opzitten bij Racing Mechelen. In zes jaar tijd speelde ik meer dan 120 wedstrijden. En daar zal ik altijd met veel voldoening op terugkijken. RC Mechelen is als een familie voor mij, en net daarom had ik dit seizoen liever wat meer gespeeld. Tot februari was ik altijd bij de wedstrijdkern, daarna was het minder.”

Hoe keek Van Delm terug op de laatste match? “We hebben maar één helft gevoetbald. Ik vond dat we het niet slecht deden in de tweede helft. We kwamen terug tot 3-2 en toen dacht ik even dat we erop en erover gingen. Maar dat draaide anders uit.” RC Mechelen sluit het seizoen af met 1 op 12. “Op het einde waren we veel te relaxed. Het liep niet zoals we dat zelf wilden, de tegenstand begon ons in te halen en de laatste weken vonden we ook onze draai niet meer. Maar eind goed al goed: RC Mechelen gaat naar tweede afdeling waar het thuishoort en dat is het belangrijkste van de hele competitie. Al had ik liever afgesloten met een betere score dan die 1 op 12.”

Clubtopschutter Kurt Weuts: “Het is toch wel heel spijtig dat we het seizoen niet in schoonheid konden afsluiten.” 

Clubtopschutter Kurt Weuts: “Het is toch wel heel spijtig dat we het seizoen niet in schoonheid konden afsluiten.” ©  koen fasseur

Clubtopschutter Kurt Weuts dikte in Sint-Lenaarts zijn totaal aan tot 19 doelpunten. Voor de 34-jarige aanvoerder een heel mooi aantal. “Net één te weinig om aan twintig te komen, dan mag je als aanvaller niet ontevreden zijn.” Ook Weuts had zijn verklaring voor het 4-2 verlies. “Onze eerste helft was slecht, voetballend was het bij momenten misschien nog wel in orde maar we leverden te weinig strijd op het veld. De tweede bal was elke keer voor hen.” Na de pauze kon Racing zich nog enigszins herpakken. “Dan hebben we toch een andere mentaliteit getoond. Misschien zat er wat meer in. Spijtig dat we ons seizoen niet in schoonheid konden afsluiten.”

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS