Zondag scoorde Ken Spies (rechts) zijn laatste goals in de nationale reeksen. 

Zondag scoorde Ken Spies (rechts) zijn laatste goals in de nationale reeksen. © Geert De Rycke

VW Hamme speelt geen eindronde en Svelta Melsele zakt naar provinciale reeksen: “Sportief zijn we allemaal ontgoocheld”

Svelta Melsele speelt volgend seizoen in eerste provinciale. Ook tegen VW Hamme konden de troepen van trainer Matthias Smet geen vuist maken. Al een heel seizoen laat Melsele te makkelijk tegengoals maken. “Volgend jaar strijden we voor plek in de nationale reeksen.”

Ivan Elegeert

“Het is het verhaal van het hele seizoen”, bevestigde trainer Matthias Smet. “Ook vandaag pakken we vier doelpunten die stuk voor stuk te vermijden waren. Ik begrijp dat ze in Hamme vinden dat ze een schitterende wedstrijd hebben gespeeld. Maar dat is enkel dankzij onze gulle medewerking.” Melsele had een maand geleden het lot nog in eigen handen. “Maar als je in die laatste wedstrijden nul op twaalf pakt en ook elke week weer dezelfde fouten maakt, dan weet je dat het een verloren zaak is. Ons bestuur liet eerder al verstaan dat ze geen moeite hadden met een eventuele degradatie. Maar sportief zijn we wel ontgoocheld. Iedereen lag na de wedstrijd languit in het gras. De troostende woorden van Hamme zijn gewaardeerd. Maar we komen er niet verder mee”, vervolgt de Melseelse coach die wel aan boord blijft. “Natuurlijk willen we volgend jaar weer onze plaats in het nationale amateurvoetbal heroveren. Maar als we op termijn een stabiele plaats willen veroveren dan moeten we toch in de breedte werken aan een meer kwalitatieve kern.”

Geen eindronde

De riante zege tegen Melsele volstond voor de Wuitens niet om toch nog de eindronde te halen. ”We hadden na het verlies van Stekene nog een theoretische kans maar dan moesten we beter doen dan Erpe-Mere in Sint-Niklaas. Die lieten daar, zoals verwacht, geen steek vallen. Kijk, we hebben ons eindrondeticket niet verspeeld tegen Melsele. Maar de voorbije weken haalden we soms ons normale niveau niet. Vorige week heb ik me daarover bijzonder boos gemaakt. Dat is nu niet nodig want ik ben best tevreden over hun spel. We kunnen het seizoen dus met een goed gevoel afsluiten. De kern was niet ruim maar we hebben toch een heel seizoen meegedraaid in de subtop. Op uitzondering van Taptchou die naar Lede trekt, blijft iedereen aan boord en er komen enkele versterkingen bij. We mogen dus volgend seizoen de lat zeker wat hoger leggen”, aldus Hamme-trainer Kim Verstraeten.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio