Jiri Struyf stuurde zijn team met een dubbele voorsprong de rust in. 

Jiri Struyf stuurde zijn team met een dubbele voorsprong de rust in. © GOYVAERTS

Koen Weuts en Lyra-Lierse trekken met goed gevoel naar eindronde: “De wil is groot, maar we voelen geen druk”

Veel meer dan de gebeurtenissen op het veld kreeg de nakende eindronde gisteren al de volle aandacht op Doelvelden. Met een uitstekend gevoel die nacompetitie induiken, was zowat de enige missie voor de Pallieters. Die kennen maandag om 14 uur hun tegenstander voor komend weekend.

KURT GULDENTOPS

Met een 4 op 6 tegen Hoogstraten en SK Londerzeel is Lyra-Lierse helemaal klaar voor zijn eindrondedans. Al was het treffen gisteren op Doelvelden niet echt een waardemeter meer. Al een paar weken is in Londerzeel het vet van de soep en dat was gisteren niet anders. De Brabanders waren lang niet het pittige geheel dat de Lierenaars in de heenronde nog een 4-1-nederlaag aansmeerde.

“Het resultaat was deze keer sowieso van ondergeschikt belang”, sloot Koen Weuts zondag de reguliere competitie af. “Er was nog een scheut prestige om die tweede plaats te pakken, maar voor het overige was het hoofddoel toch om met een goed gevoel de eindronde in te duiken. Ja, het mag nu van start gaan. Of we er klaar voor zijn? Dat kan je niet zeggen. Het voelt aan zoals een lange voorbereiding en dan je eerste match met inzet spelen. Het is altijd een beetje koffiedik kijken, maar we weten waar het om draait. We zijn een heel seizoen lang van onze eigen sterkte uitgegaan en zullen dat ook in de komende matchen doen.”

Niks moet en alles mag

Lyra-Lierse stapt alvast zonder druk de eindronde in. Onder het motto niks moet en alles mag, leven de Lierenaars naar hun eerste opdracht toe. “Pas op, de wil om te promoveren is heel groot. Lyra-Lierse blijft een erg ambitieuze club. Maar we komen niet met de daver op het lijf aan de start. Die nacompetitie is voor ons eerder een beloning dan een straf. Sommige clubs hadden op meer gerekend en moeten nu toch nog die eindronde spelen, andere clubs hebben geen licentie en zien hun seizoen tegen wil en dank verlengd worden. Wij willen genieten en tot het uiterste gaan. Ons seizoen is sowieso al geslaagd. Er wordt nu heel vaak naar onze laatste, mindere weken gekeken, maar over het volledige seizoen kunnen we alleen maar heel erg tevreden zijn”, aldus Weuts.

Weuts kijkt toch met enige spanning naar de loting uit. Lyra-Lierse kan immers enkele mooie affiches treffen. “Die loting wordt sowieso al een vreemd gegeven”, aldus Weuts. “We zitten in een tabelhelft met acht ploegen, waarvan er een aantal niet over een geldige licentie beschikken. We zullen de stand van zaken dus match per match moeten bekijken. Maar nu al is het duidelijk dat onze supporters een belangrijke rol kunnen spelen. Zij kunnen ons naar een hoger niveau tillen en ons over de moeilijke momenten heen helpen. Samen moeten we er vol voor gaan.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio