©  Geert De Rycke

Jelle Merckx wijst op het moeilijke parcours dat Lokeren-Temse dit seizoen aflegde: “We hebben het niet in Ninove laten liggen”

Lokeren-Temse heeft de opdracht in Ninove niet kunnen klaren. De taak was eenvoudig en moeilijk tegelijk: winnen om daarmee de promotie naar eerste nationale af te dwingen.

Ivan Elegeert

Maar Ninove toonde zich duidelijk de betere ploeg. Daarover was ook het gros van de 800 meegereisde supporters het eens. Slechts enkele heethoofden vonden dat ze na afloop op het terrein hun gelijk moesten halen. Maar onder ander doelman Jelle Merckx stuurde ze terug naar de tribunes. “Ik wil niet dat de club hier nog meer schade lijdt dan de sportieve nederlaag die we nu al moeten incasseren”, aldus de Lokerse doelman na afloop. “Want we hebben het niet hier in Ninove laten liggen. De punten die we verloren tegen Wetteren en Zwevezele betalen we nu cash. We hebben op die momenten niet geprofiteerd van de steken die Ninove zelf liet vallen. Dat Ninove vandaag de betere ploeg was, wil ik niet ontkennen. Ik ben hen dan ook na afloop gaan feliciteren en succes gaan wensen voor volgend seizoen.”

Merckx herinnert er ook aan dat Lokeren-Temse zelf een moeilijk parcours aflegde. “De ploeg zelf onderging in de loop van het seizoen heel wat wissels en ook de trainerswissels waren zeker niet bevorderlijk voor de continuïteit. Al wil ik daar ook niet alles op afschuiven. Uiteindelijk moeten we het met de ploeg op het veld doen.”

Merckx en zijn ploegmakkers moeten nu via de eindronde proberen alsnog de promotie te versieren. “Het zal wel enkele dagen duren voor we deze ontgoocheling kunnen verteren. Ik heb zelf nog nooit een eindronde gespeeld en weet dus ook niet wat ik ervan moet verwachten. In elk geval hebben we geen keuze en moeten we weer voluit aan de bak. Want net als al mijn collega’s en de hele club willen we volgend jaar naar eerste amateur. Precies daarom heb ik de club ook aangegeven dat ik pas na het seizoen over mijn toekomst wil praten. Dat gesprek stond normaal gezien deze week gepland maar zal dus verschoven worden tot na de eindronde.”

Vandaag al loting

Vandaag zal Lokeren-Temse al duidelijkheid krijgen over wie de eerste tegenstander wordt. In elk geval lijken alle ploegen uit 2B die in het spoor van kampioen Hoogstraten eindigden bijzonder ambitieus want zowel Aalst, Bocholt als Bilzen lieten al weten dat ze promotie naar eerste nationale ook wel zien zitten.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio