Jawad Absisan zorgde er met zijn doelpunt voor dat Heist het seizoen afsloot met een 1-1-gelijkspel tegen Knokke. 

Jawad Absisan zorgde er met zijn doelpunt voor dat Heist het seizoen afsloot met een 1-1-gelijkspel tegen Knokke. © mpics

Heist sluit seizoen af met degelijke prestatie, Thomas Englebert kondigt vertrek aan: “Na vijf jaar Heist ga ik dichter bij huis spelen”

De laatste competitiewedstrijd van Heist in de campagne 2021-2022 eindigde op een 1-1-gelijkspel tegen Knokke. De Heistenaren eindigen zo op de negende plaats. Na de match nam blauw-wit afscheid van trainer Stéphane Demets van viceaanvoerder Thomas Englebert.

Geert Fierens

Englebert was vijf jaar lang een certitude in de basiself van Heist. Eerst onder Karel Keleman, de laatste jaren met Stéphane Demets als coach. De 29-jarige Luikenaar miste als centrale verdediger nagenoeg geen enkele wedstrijd. Hij was amper geschorst, zo goed als nooit geblesseerd en was de sleutel op de deur in het hart van de verdediging.

“Het is mooi geweest”, zegt Englebert. “Na vijf jaar ga ik voor een andere club spelen, dichter bij huis, want ik heb een overeenkomst bij reeksgenoot Wezet getekend. Ik heb hier mooie jaren gekend en vertrek met spijt in het hart, maar soms dringen bepaalde keuzes zich op. Ik ben ook blij dat we deze laatste match met een goed resultaat hebben afgesloten. Dit is gewoon veel leuker voor iedereen, ook voor mezelf. Nu wacht er een nieuwe uitdaging bij een ambitieuze club, maar vooral dichter bij huis en dat scheelt toch een slok op de borrel.”

De laatste opdracht van het seizoen eindigde dus op een 1-1-gelijkspel. ­Jawad Absisan was goed voor het Heistse doelpunt.

“Veel kansen hebben we niet ge­creëerd”, aldus Absisan. “De tweede helft was voor ons. Toen waren we nadrukkelijk in het spel, al vond ik dat we ook dan te weinig kansen hadden. We hebben veel energie verbruikt, iedereen was best moe op het einde. Hadden we iets meer kansen kunnen ­creëren, was het nog beter geweest e, misschien hadden we dan wel de zege gepakt.”

Toch was Absisan best tevreden met het veroverde punt.

“De wedstrijden tegen Thes (0-4) en Wezet (3-0) waren toch wat blijven nazinderen. We hebben altijd graag gestreden voor een resultaat waarin de nul houden een thema was. De nul was heilig. (lacht) In de periode-Demets hebben we liefst 22 keer de nul gehouden. Als je dan in die twee matchen zeven tegengoals slikt, is dat toch een ferme pandoering. Dan is het goed dat je het seizoen kan afsluiten met een punt tegen Knokke, dat toch de eindronde zal spelen en bij de betere ploegen van de reeks mag worden gerekend. Na de 0-1-achterstand hebben we een goede reactie getoond. Dit punt wilde iedereen, dat lieten we ook nadrukkelijk zien in de tweede helft. Na die twee zware nederlagen hadden we iets recht te zetten en op deze manier konden we ook Stéphane Demets mooi uitzwaaien.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio