Feest bij de spelers en staf van Ezaart Sport. De grote titelfavoriet voor het seizoen maakte het gisteren op de slotspeeldag ook helemaal af. 

Feest bij de spelers en staf van Ezaart Sport. De grote titelfavoriet voor het seizoen maakte het gisteren op de slotspeeldag ook helemaal af. © koen fasseur

Ezaart van voorzitter Swa Vandeweyer maakt favorietenrol waar en promoveert naar derde: “We zijn eindelijk weer waar we thuishoren”

Ezaart kroonde zich tot kampioen in vierde provinciale F en mag zich na vijf seizoenen vierde provinciale opnieuw opmaken voor een verblijf in derde provinciale. “We zijn weer waar we thuishoren”, sprak een gelukkige voorzitter Swa Vandeweyer, alvorens zich in het feestgedruis te mengen.

Wim Ruts

Ook trainer Raf Lodeweyckx was uiteraard een heel gelukkige man.

“We begonnen als favoriet aan de competitie en hebben het ook afgemaakt”, aldus Lodeweyckx. “Dat op zich is al knap. Als je dan weet dat we toch redelijk wat moeilijke momenten hebben gekend, dan maakt dat deze titel eens zo speciaal. We hebben tijdens het seizoen afscheid moeten nemen van een aantal spelers, kenden een periode waarin we nul op negen pakten en hebben dus lang moeten achtervolgen. Ik heb de groep er echter altijd op gewezen dat ik het helemaal niet erg vond dat we moesten achtervolgen. Laat de aandacht maar naar de concurrenten gaan, sprak ik mijn spelers toe. Aan het eind van de rit, worden de prijzen uitgedeeld en zo geschiedde ook.”

Lodeweyckx kreeg al vroeg op het seizoen te horen dat zijn contract niet verlengd zou worden. “Da’s een beetje wrang uiteraard, zeker op dit moment, maar toch ga ik van deze titel genieten.”

Genieten deed ook aanvoerder Bert Swinnen, die op Pulle de 0-2 scoorde. “Dat ik dit op deze leeftijd nog mag meemaken”, aldus een lachende Swinnen. “Ik ben 37 jaar en geniet hier fantastisch veel van. Dat ik ook nog eens kon scoren in de beslissende wedstrijd, maakt het alleen maar mooier voor mij. Met Mol promoveerde ik enkele jaren geleden al eens via de eindronde, maar het kampioenschap eindigen op de eerste plaats is nog veel mooier en geeft mij een ongelooflijk fantastisch gevoel. Voor mij is dit geen eindpunt. Ik ga volgend jaar nog mee naar derde provinciale. Ik probeer de appelsien uit te persen tot het stopt”, besloot Swinnen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio