Een uitgelaten organisatieteam, met als tweede van links vooraan Lise Poelemans, blij met het voorlopige resultaat. 

Een uitgelaten organisatieteam, met als tweede van links vooraan Lise Poelemans, blij met het voorlopige resultaat. © RR

Sporten, spelen en musiceren in ’t Brieleke brengen minstens 3.345 euro op voor Kom Op Tegen Kanker

Wommelgem -

De dag vol activiteiten die een team van geëngageerde Wommelgemnaren had opgezet om geld in te zamelen voor Kom Op Tegen Kanker, heeft 3.345 euro op gebracht. Minstens, want nog niet alle inkomsten werden verrekend.

De hele dag was er in en rond ’t Brieleke actie te beleven: van speelparcours voor kleuters en kinderen tot try-outs, op maat van volwassenen en senioren. Ook dansen, spinning, voetbal, badminton, gevechtsport, multimove … stonden op het programma. Maar heel wat mensen maakten ook van de gelegenheid gebruik om slagwerk of een ander instrument van de harmonie te bespelen, of woonden een concert bij in het nieuwe vrijetijdscentrum.

Zumba-instructeur Gerda Thibos en Tom Boey, uitbater van Sportcafé Brieleke, trokken de kar, maar kregen heel wat steun van Ann Wilms, Karen Dobbé, Jessie Verbeiren en schepen van Sport Lise Poelemans (N-VA). Die had ervoor gezorgd dat het lokaal bestuur zelf 500 euro schonk. Het voorlopige totaal van 3345 euro zal nog aangroeien want niet alle giften en omzetten werden al precies verrekend.

Ook de scouts steunden Kom Op Tegen Kanker, door hemd en das even aan de kant te leggen en een voetbaluitrusting aan te trekken.

Ook de scouts steunden Kom Op Tegen Kanker, door hemd en das even aan de kant te leggen en een voetbaluitrusting aan te trekken. © RR

Ook de Wommelgemse scouts leverden een belangrijke bijdrage. De oudste groepen (jonggivers & givers) speelden voor Kom op tegen Kanker een voetbalwedstrijd tegen een team van Voetbal Plus. Langs het terrein aan Fort 2 waren ook een eetstand, drankstand en springkasteel voorzien. Dankzij de supporterende ouders, vrienden en familie werd het niet alleen een gezellig, maar ook lucratief gebeuren.

“Deze editie was er eentje om opnieuw op te starten na corona”, evalueert schepen Lise Poelemans. “Volgend jaar hopen we nog meer verenigingen en mensen uit alle sectoren te betrekken.” (jaa)

 

 © RR

 

 © RR

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio