De spelers van Ramsel vieren de titel in vierde provinciale E nadat ze in de beslissende wedstrijd Zammel hebben geklopt. © mpics

Artuur Engelen en Ramsel kloppen leider Zammel en winnen de titel: “Dit is de mooiste titel die ik ooit al behaalde”

Niet Zammel, maar wel Ramsel kroonde zich zondag tot kampioen in vierde provinciale E. Voor het rechtstreekse duel tussen de twee titelpretendenten daagden meer dan negenhonderd toeschouwers op en zij kregen een match op het scherpst van de snee te zien.

Annelies Frederickx

Zammel begon met een bonus van drie punten aan de laatste speeldag, maar nadat Kenzo Laenen een strafschop had gemist, begon de thuisploeg er steeds meer in te geloven. Uiteindelijk effende Artuur Engelen het pad voor Ramsel.

“Dit was zonder twijfel het belangrijkste doelpunt uit mijn carrière”, zegt de gelukkige schutter. “Ik trapte dit seizoen al veel strafschoppen en koos daarbij telkens voor dezelfde hoek. Mijn ploegmaats gaven mij de tip dat opnieuw te doen en het was weer raak, maar wel met wat geluk. Dit is niet mijn eerste titel, want ik werd eerder al kampioen met Oosterzonen, Lille en Aarschot. Deze titel is wel de mooiste, omdat we de hoofdprijs pas op het laatste moment behaalden.”

Kevin Vandenbergh scoorde zondag zijn 59ste goal van het seizoen en vierde dat doelpunt en de titel met zijn gezins- en familieleden. “Dat is de reden waarom ik hier ben komen voetballen in mijn eigen dorp”, aldus Vandenbergh. “Wat wij dit seizoen hebben gepresteerd, is best knap. We hebben een achterstand van zeven punten goedgemaakt. Zammel en Ramsel speelden een schitterend seizoen, maar er kan natuurlijk slechts één ploeg kampioen worden. Dat dit beslist werd in een onderling duel op de slotspeeldag kon natuurlijk niet mooier, al had ik liever maar dertig goals gescoord en met tien punten voorsprong kampioen geworden.”

Ook voorzitter Bert Van Dessel nam deel aan de festiviteiten. “We bouwen nog een groot dorpsfeest, want dat hebben we verdiend”, zegt Van Dessel. “We begonnen met de nodige ambities aan het seizoen en de ploeg heeft de hoge verwachtingen ingelost. Dit is één jaar vroeger dan verhoopt, maar we zijn klaar voor de stap naar derde provinciale.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen