Na de 2-0-winst tegen Lentezon Beerse behaalde Herselt de titel in de tweede provinciale en promoveert het naar de hoogste provinciale reeks. 

Na de 2-0-winst tegen Lentezon Beerse behaalde Herselt de titel in de tweede provinciale en promoveert het naar de hoogste provinciale reeks. © Mpics

Herselt pakt titel met de hulp van topschutter Gregory Polino: “We zullen ons mannetje staan in eerste provinciale”

Herselt heeft de klus geklaard. De ploeg van voorzitter Frank Vandewyer won met 2-0 tegen Lentezon, pakte titel en de promotie naar eerste provinciale. Het was wachten tot net voor rust op de 1-0 via Gregory Polino. Lester Huybrechts liet de thuisaanhang juichen met een late treffer en zorgde voor een uitgelaten kampioenensfeer.

Jos Braes

“We hebben lang moeten wachten op het doelpunt van de bevrijding”, zei Lester Huybrechts. “Op basis van heel het seizoen is onze titel verdiend. We hebben even een mindere periode gekend, maar daar hebben we als groep aan gewerkt. Voor mij is dit de eerste titel in mijn loopbaan. Dit geeft een ongelooflijk goed gevoel. Ik ben een jeugdproduct van Lierse, voetbalde nog in Averbode en werkte nu mijn vierde seizoen bij Herselt af. Laat eerste provinciale maar komen.”

Gregory Polino was al even gelukkig. “Bij het tweede doelpunt viel de druk weg”, aldus Polino. “Met mijn twintigste goal ben ik volgens mijn gegevens topschutter van de reeks, maar dat is van ondergeschikt belang. Ik speelde zowat tien jaar geleden al eens kampioen met Aarschot. Lentezon is een degelijk team, ze deden lang mee tot die tweede goal viel. Met mijn zesentwintig lentes zal ik wel mijn mannetje staan in eerste provinciale.”

Ook Herselt-trainer Kris Goris was uiteraard heel gelukkig. “De basis van dit seizoen ligt bij voorzitter Vandewyer en sportief verantwoordelijke Hans Celen”, aldus Goris. “Voor mezelf is dit de mooiste titel die ik ooit behaalde in een toch wel zeer sterke reeks.”

“Het zou zonde geweest zijn mocht het nog zijn misgelopen”, zei voorzitter Vandewyer. “Als je zolang aan de leiding staat, verdien je de titel. Als voorzitter heb ik het gevoel dat we met een beperkt budget goed bezig zijn. Deze werking verderzetten, is ons doel. We hebben heel goede mensen binnengehaald. Trainer Kris Goris heeft op één jaar tijd een sterke ploeg gemaakt. In eerste provinciale hoeven we niemand te vrezen, al verblijf je in die reeks meestal niet al te lang”, besluit Vandewyer.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio