De spelers van ASV Geel gaan ietwat ontgoocheld hun supporters groeten na de wedstrijd. 

De spelers van ASV Geel gaan ietwat ontgoocheld hun supporters groeten na de wedstrijd. © Mpics

ASV Geel ziet Wezel Sport titel pakken: “Nu is het vooral uitkijken naar onze eindronde”

Op eigen veld deed ASV Geel wat het moest doen om nog een kans te behouden op de titel: winnen van Kalmthout. Helaas liet Wezel Sport niets liggen op bezoek bij Ternesse, waardoor Mohamed Bakkali en co. nu de klus moeten zien te klaren in de eindronde. “We hebben de voorbije maanden toch een en ander bewezen”, weet ook Bakkali.

Marc Kempen

In de eerste helft kon Geel niet echt overtuigen. “Het liep moeilijk”, bevestigde ook Mohamed Bakkali, neef van ex-Rode Duivel Zakaria Bakkali. “We stonden niet onder druk, maar we vonden gewoon niet de goede openingen. We wilden vroeg scoren en dat lukte niet. We domineerden de partij wel, maar konden nauwelijks gevaarlijk worden. Tijdens de pauze hebben we elkaar gemotiveerd. Als groep hebben we de tweede helft stevig aangepakt en het verschil gemaakt. Het deed ons deugd om het karwei zo af te maken.”

Die afgetekende zege volstond wel niet om het kampioenschap te vieren. Hoe groot is de ontgoocheling dan? “Vandaag valt dat best mee”, gaat Bakkali verder. “We deden immers wat we moesten doen: winnen. De rest hadden we niet meer in eigen handen. De ploeg speelde een goede match en een uitstekend seizoen. We hoeven onszelf niets te verwijten.”

Bakkali zelf was pas terug uit blessure. “Ik miste vorige week nog de topper tegen Wezel, maar ben nu blij dat ik probleemloos de 90 minuten kon rondmaken. Dat is één van de positieve zaken na deze wedstrijd: niemand geraakte geblesseerd of kijkt tegen een schorsing aan met het oog op de eindronde. Daar kijk ik zelf echt naar uit. De loting is natuurlijk belangrijk, maar we moeten vooral geloven in onze eigen kwaliteiten. We hebben de voorbije maanden toch het een en ander bewezen”, besluit Bakkali.

Voor de wedstrijd werd Ruben Corstjens nog uitgebreid in de bloemen gezet. Indien ASV de titel pakte, stond de Geelse verdediger voor zijn laatste wedstrijd van zijn actieve loopbaan. Nu heeft Corstjens dus eerst nog wat extra werk voor de boeg vooraleer hij volop kan gaan genieten van het leven na het voetbal.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio